banner137
banner25

Zil pilav için çaldı!
 Edirne Lisesi 157'nci kuruluş yıldönümünü törenlerle kutlarken, mezunlar 'Geleneksel Pilav'a hem birlikte bir kez daha kaşık salladı, hem de hasret giderdi. 40'ıncı yılını dolduran mezunların plaket aldığı Pilav etkinliğinde zili 1941 mezunlarından Hasan Oruç ve Sedat Oruçoğlu çaldı.

Okul bahçesinde halk oyunları ekibinin düzenlediği gösterilerle başlayan etkinliklere Mehmet Halazoğlu salonunda gerçekleştirilen 157'inci yılında 40'ıncı mezuniyet yılını dolduranlara verilen plaketlerle devam edildi. Salondaki törene saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Edirne Lisesi marşıyla başlanırken ilk konuşmayı okul müdürü İsmail Gök yaptı. Müdür Gök, konuşmasında

geçmişle geleceği birleştirmek adına canla başla çalıştıklarını söylerken gelen misafirlere teşekkürlerini sundu. Edirne Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Halazoğlu'ysa yaptığı konuşmada, Edirne Lisesi'nin çok kaliteli bir okul olduğunu ve her zaman kaliteli mezunlar verdiğini vurguladı. Halazoğlu şöyle konuştu;

“Atatürk ne büyük adam! Bu kadar gençleri ve çocukları düşünen bir lider daha var mı acaba? Atatürk emek verdiği ve sevgisini gösterdiği çocukları geleceğin filizleri olarak görmekteydi . Ne mutlu ki biz onun gösterdiği bu emeğe ve özveriye sahibiz. Hepiniz buraya gelip bizi çok mutlu ettiniz. Bu güzel günler unutulmaz, hele ki okulda geçen günler hiç unutulmaz. Bizim okulumuz çok şerefli bir okuldur. Niye? Çünkü onun mayasında kaliteli öğrenci yetiştirmek vardır. O kadar kaliteli mezunlarımız var ki, devletin en yüksek kademelerinde olsun, profesörler olsun, bütün mezunlarımız okulumuzu hep gururlandırmıştır. Ben burada olmaktan ve bu duyguları yaşamaktan çok mutluyum ve bu güzel duyguları bize tekrar yaşattığınız için de sizlere sağlık, mutluluk ve uzun ömür diliyorum.”

Edirne Lisesi'nden Yetişenler Derneği (ELYD) Başkanı Atıl Erman'sa Mehmet Halazoğlu'ndan sonra yaptığı konuşmada pilav gününde birçok mutluluk yaşadığını ve bu mutlulukların en büyüğünün yıllardır göremedikleri arkadaşlarıyla birlikte olmak olduğunu belirtti. Başkan Erman şöyle konuştu;

“157'inci yılda bir çok mutluluğu birlikte yaşıyoruz. Mutlulukların en büyüğüyse pilav gününde siz değerli arkadaşlarımızla birlikte olmak. Bundan büyük mutluluk var mı? Bir diğer mutluluksa bu tarihi binanın kubbelerinde bir çoğunuz hatırlarsınız iki tane Türk bayrağı dalgalanırdı. Ama sonraki yıllarda yangın oldu, bina restore edildi. Her konuda hassas olan anıtlar kurulu nedense burda o hassasiyeti göstermedi. Kulelerin üzerinde o bayrak direkleri yoktu. Sayın Valimize bu durumu arz ettik, sağolsunlar onlarda bizi kırmadılar ve 15-20 gün önce o bayrak direkleri yerine takıldı ve bayrağımız orada dalgalanıyor. Diğer mutluluğum ise derneğimizin 80'inci kuruluş yıldönümünü kutluyor olmamız ve 80'inci yılında derneğimizin bir Kültür Evi'ne kavuşması. Ben siz değerli misafirlerimize, öğretmenlerimize ve okul yöneticilerimize bu güzel misafirperverliği gösterdikleri için teşekkür ediyorum. İnşallah hepimiz daha nice 23 Nisan'ları yeni mutluluklarla yaşayalım.”

PİLAV ZİLİ ÇALINDI

Konuşmaların ardından 40'ıncı yılını dolduran mezunlara plaketleri verilirken, Hudut Gazetesi imtiyaz sahibi Gönül Uyanıktır'ın da aralarında bulunduğu mezunlar daha sonra toplu olarak fotoğraf çektirdi. Her sene gerçekleştirilen ve okulun en eski mezununun çaldığı pilav ziliyle pilav yemeğine geçilen etkinlikte zili bu sene 1941 mezunları Hasan Oruç ve Sedat Erdoğmuş çaldı. Pilav etkinliğine Edirne Valisi Hasan Duruer de katılırken Duruer’e kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri de eşlik etti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30