banner137
banner25

Zaferimizin 97 nci yılı kutlandı!
Edirne'de, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü dolayısıyla bir tören düzenlendi.
Sarayiçi Balkan Şehitliği'ndeki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Edirne Vali Vekili Nedim Özırmak, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi Balkan Şehitliği anıtına çelenk koydu.
Edirne İl Müftü Vekili Mehmet Karahan tarafından yapılan duanın ardından törene katılanlar şehitliği gezerek karanfil bıraktı, dua etti.
Halk Eğitim Merkezinde devam eden törende konuşma yapan Topçu Binbaşı Tufan Üzmezoğlu, bu günün imkansızlıklara rağmen Çanakkale'nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya ilan edildiği bir gün olduğunu belirtti.
Türk tarihinin kahramanlık destanlarıyla dolu olduğunu ifade eden Üzmezoğlu, ''Bugün bayrağımızın sonsuza kadar göklerde özgürce dalgalanması, ülkemizin, milletimizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğrunda ettikleri yemine sadık kalarak, canlarının bedeliyle, bu toprakları vatan yapan, kanlarıyla bayrağımızı renklendiren, milletin vicdanında ve gönlünde yaşayan kahraman şehitlerimizin günüdür.
Tarihimiz herkese nasip olmayan kahramanlık destanlarıyla doludur. Bunların önde gelenleri, Malazgirt, Niğbolu, Kosava, Pilevne, Çanakkale ve Dumlupınar savaşlarıdır'' dedi.
Konuşmanın ardından şehit piyade onbaşı Mustafa Kayın'nın babası Süleyman Kayın ve şehit piyade onbaşı Oğuz Yelken'nin babası İlyas Yelken'e Devlet Övünç Madalyası verildi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30