banner137
banner25

Zafer bayramına Mehmetçik damgası!

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de de törenlerle kutlandı.

Edirne'deki tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve göndere bayrak çekilmesiyle başladı.

Protokol üyelerinin Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’i makamında kabul ederek gerçekleştirdiği bayram tebriki, daha sonra Talatpaşa Caddesi'nde devam eden resmi geçit töreni ile devam etti.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin,Belediye Başkanı Recep Gürkan,Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı’nın geçit töreninin yapılacağı alanda tören aracına binerek korteji selamlaması ve bayramlarını kutlaması ile başlayan program askeri birliklerin geçiş töreni ile

sona erdi.

92’nci yıl kutlamaları çerçevesinde Talatpaşa caddesi üzerinde düzenlenen törene vatandaşların ilgisinin az olması dikkat çekti.Sadece askeri birliklerin geçişin sağlandığı törende 54’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı askerlerin geçişi ve hep bir ağızdan okudukları uygun adım sloganları büyük alkış aldı. “Vatan sana canım feda” diyerek caddeyi inleten Mehmetçikler, halkın yoğun alkışı arasında kıtalarına hareket ettiler.T

Törenler askeri konvoy ve zırhlı birliklerin geçişi ile son buldu.


 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30