banner78
banner25

Zabıta teşkilatı 189 yaşında!
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Zabıta Teşkilatının 189’uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle, Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, zabıta ekiplerine görevlerinde başarılar diledi.

Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Zabıta Teşkilatının 189’uncu yılını Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile kutladı. Gürkan, Zabıta ekipleri için hazırlanan pastayı Zabıta Komiseri Savaş Çerkez ve Zabıta Müdürlüğü’nün tek bayan zabıta memuru olarak çalışan Özlem Kurtkaynak ile kesti.

Zabıtanın bir diğer adının da kolluk kuvveti olduğunu anlatan Başkan Gürkan, “Zabıta ekipleri de aynı emniyet ve jandarma ekipleri gibi kendisine verilen görevleri yerine getirmekle sorumlu bir birimimiz. Türk idare tarihinde de önemli bir yeri var. Görevimizi yaparken, şunu hiç unutmamamız gerekir; bizim karşımızdakiler de insan. Tabi ki biz şehrin düzenine, hukukuna ve mevcut yasalara, yönetmeliklere uymayan insanlarla mücadele ediyoruz. İnsanlara olmazı kabul ettirmek çok zor bir iştir. Herkes kendi istediğinin olmasını, kendi istediği düzende hareket etmek ister.

Demokrasi demek; herkesin istediğini yapması değil, belli bir düzen içerisinde birbirlerinin haklarına saygılı davranmasıdır. Bu yüzden biz düzeni bir anlamda istismar edenlerle ve düzene karşı gelenlerle de mücadele ediyoruz. Bunu yaparken unutmamamız gereken en temel prensip ise; karşımızdakinin de bir insan olduğu. Şartlar bizi ne kadar zorlarsa, zorlasın, sinirlerimizi ve duruşumuzu bozmayarak, Edirne Belediyesi’ni ve Edirne halkını temsil ettiğimizi unutmayarak, görevimizi yapmalıyız. Bizim işimiz kanunların bize verdiği yetkiye dayanarak, görevimizi yerine getirmektir. Kolay bir görev değil. Ama kolay olsaydı bize kalmazdı. Bu zor görev bize verildi ise, ekmek paramızı buradan çıkartıyorsak, Edirne halkı için çalışıyorsak, Edirne’ye layık bir iş yapıyoruz demektir” dedi.

Amaçlarının daha yaşanılır, daha güzel bir Edirne yaratmak olduğunu ifade eden Zabıta Komiseri Savaş Çerkez, “1826 yılında iktisat nazırlığı ile başlayıp, günümüze kadar birçok yapısal değişikliğe uğrayarak, bugün belediyelerde, belediye zabıta hizmeti olarak vermektedir. Görevimizi yaparken, kanun ve nizamlar çerçevesinde halkımızın esenlik ve huzuru ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Amacımız Edirne halkına daha yaşanabilir, daha güzel bir şehir yaratmak” diye konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30