banner78
banner25

Yurt sayısındaki yetersizliğe dikkat çekti!
 Yüksek Öğrenim yılının başlaması sebebiyle öğrencilerin yurt ve burs başvurularında geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sene de yurt sayısındaki yetersizlik, misafir öğrenci olarak yurtlara yerleştirilememe, burs alamama gibi sıkıntılar yaşandığını ifade eden Edirne Milletvekilimiz Kemal Değirmendereli, bu konuyu Meclise taşıdı.

Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay KILIÇ’a hazırladığı soru önergesinde de bu konuyu dile getiren Değirmendereli, soru önergesinde;

·       2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında Yüksek Öğrenim kurumlarında öğrenim görecek öğrenci sayısı ve

·       2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında Yüksek Öğrenim kurumlarında öğrenim görecek öğrencilere tahsis edilen Devlete ait  yurt kapasitesini sordu.

Edirne Milletvekilimiz aynı soru önergesinde;

·       Yüksek Öğrenim kurumlarında öğrenim görecek öğrencilere tahsis edilen Devlete ait  yurtların sayısı ve kapasitesinin gelecek üç yılda ne kadar arttırılması planlandığını sorarken, ayrıca

·       2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında Yüksek Öğrenim kurumlarında öğrenim görecek öğrencilere kaç öğrenciye toplam ne kadar burs verileceğine cevap istedi.

Değirmendereli, öğrenci ve ailelerinin bir türlü çözülemeyen yurt probleminin her sene aynı şekilde mağduriyet yaşatılarak göz ardı edilmesinin, hükümetin Yüksek Öğretim gençliğine yeterli önemi vermediğinin açık ifadesidir, dedi. Suriyeli mültecilere milyonca TL harcama yapan Hükümetin Ülkenin geleceği olan gençliğine kaynak ayırmamasının kabul edilebilir olmadığını, CHP iktidarında en geç iki yıl içerisinde Yüksek Öğrenimde yurt problemini çözümünü sağlayacaklarını belirtti.  

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30