banner137
banner25

Yurt dışında kurban kesecekler dikkat!
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın Kapıkule gümrük sahasında düzenlediği basın toplantısında yaklaşan kurban bayramı öncesinde yurt dışında kurban keseceklere önemli uyarılarda bulundu.
Düzenlenen basın toplantısında yurt dışında kurban keseceklerin 5 kg ye kadar kişi başı et getirme haklarının bulunduğunu belirten Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın  yurtdışında kesilen kurbanların Türkiye’ye girişinin vakumlu ambalajlarda yapılabileceğini ve kişi başı 5 kiloya kadar muafiyet hakkı tanıdaıklarını ifade etti.
Açıkta getirilen, fenni usullere göre kapatılmayan ve kişi başı 5 kiloyu geçen etlerin Türkiye’ye girişine kesinlikle izin vermeyeceklerini belirten Yalçın “Geçen yıl 30 ton et imha ettik. Bu yıl vatandaşlarımız daha dikkatli olsunlar” uyarısında bulundu.
Düzenlediği basın toplantısında 2012 yılının ilk 9 ayını da değerlendiren Yalçın, Kurban Bayramı ile ilgili birtakım uyarılarda bulundu. Türkiye’ye et girişi yapabilecek vatandaşların en az 3 gün yurtdışında konaklaması gerektiğini hatırlatan Yalçın, ayrıca etlerin fenni usullere göre kapatılması ve vakumlu ambalajlara paketlenmesi gerektiğini vurguladı. Araçtaki kişi sayısına göre kişi başı 5’er kilo etin Türkiye’ye girişine izin verilebileceğini kaydeden Yalçın, şunları söyledi:“Kurban Bayramı ile ilgili birtakım endişelerimiz var. Dışarıdan canlı hayvan gelişi olmuyor zaten ancak vatandaşlar soruyor ‘Biz kurbanı Bulgaristan’da keseceğiz. Sonrası nasıl olacak?’ diye. Bununla ilgili de birtakım yönetmelikler var. Kurban Bayramı nedeniyle farklı uygulama yapmayacağız. Ancak açıkta getirilen ve fenni usullere göre kapatılmayan etlerin Türkiye’ye girişine kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Türkiye’deki insanlarımızın sağlığını koruma amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı kurallarını uygulamaya çalışıyoruz. Bizim iyi niyetli kurban kesen vatandaşlarımızdan hiçbir endişemiz yok zaten. Biz bu yolu açarsak bir sürü amatör kasaplar çıkacak karşımıza. Diyecekler ki ‘Bulgaristan’da et ucuzmuş biz bunları Türkiye’de satalım’. Esas endişemiz bu. Bunlara kesinlikle tavizimiz yok. Geçen yıl 30 ton et imha etmek zorunda kaldık. O yüzden tüm vatandaşlarımız bu kriterlere dikkat etmeli. “dedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30