banner137
banner25

Yunanlılar hayran kaldı!
Ünü sınırları aşmaya başlayan Edirne ciğeri, ciğer ustası Niyazi Yavuz tarafından ecdat yadigarı topraklara götürülerek tanıtımı yapıldı.
Batı Trakya bölgesinde program çekimleri yapan Tek Rumeli Tv nin davetlisi olarak Yunanistan’ın Gümülcine (Komotini) şehrine giden ve burada Yunanistan’da yetişen danaların ciğerini kıyarak meşhur Edirne ciğerini Yunanlılara sunan Niyazi Usta önümüzdeki günlerde yapılacak büyük bir organizasyonun alt yapısını hazırlamaya çalıştıklarını söyledi.  
“İstikamet Balkanlar” adlı tv programının çekimlerine katılan Niyazi Yavuz programı renklendirmek için gün boyunca İslami şartlarda kesimleri yapılan büyük baş hayvanların satıldığı kasapları dolaştı.İncelediği dana ciğerlerinin Edirne ciğeri ile benzeştiğini gören Niyazi Usta eline aldığı bıçak ile birkaç deneme yaparak yaprak şeklinde kıymaya başladı.
Gümülcine’de bulunan “Nea Komotoni”Yeni Gümülcine adlı restoranda ciğerleri pişirmek için mutfağa inen ciğer ustası Niyazi Yavuz iş yerinde bulunan müşterilere Edirne’nin meşhur ciğerini ikram ederek bu tadı tatmalarını sağladı.Restoranda bulunan Yunanlıların bazıları Edirne ciğerini bildiklerini ve Edirne’ye gelerek bu tadı tattıklarını belirterek “çok güzel bir yemek.Oldukça iyi bir meze olabilir”gibi yorumlar yaparak Gümülcine’de bu tadın yapılması gerektiğini restoran sahibine söylediler.
Niyazi Yavuz ise gördüğü ilgiden son derece memnun olduğunu belirterek “Hem Edirne’mizi hem de tava ciğerimizi tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu kapsamda kısa bir süre sonra tekrar Yunanistan’ın Gümülcine kentine gideceğiz. Daha kapsamlı bir tanıtım yapabilmek için Gümülcine’nin bir meydanında ciğer pişirerek orada ki vatandaşlara dağıtacağız.Ama ilk etkinliğimizi Gümülcine Türk Gençler Birliğinde yapacağız” dedi.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30