banner78
banner25

Yunanistan ehliyet sormayacak!

İki ülke arasında yaşanan olumlu gelişmelerin sonrasında şimdide Yunanistan Uluslar arası anlaşmalara bağlı kalarak beynelmilel ehliyet zorunluluğunu ortadan kaldırıyor.

Yeşil pasaportla geçiş ve vize kolaylığının ardından ok sayıda Türk vatandaşının Yunanistan’a turizm adına yaptığı seyahatlerde en büyük sorunlardan biri olarak göze çarpan ve Yunan gümrük polisi tarafından olmazsa olmaz olarak görülen Beynelmilel ehliyet, 1 Ocak 2015 tarihi itibari ile Yunan gümrük görevlisi ve polisi tarafından sorulamayacak.Resmi yazı sonrasında Yunan makamlarının artık sınırlarda ehliyet sorulmaması talimatını verdiği ve esmene yapıldığı öğrenildi.

Yunanistan Ulaştırma Bakanlığı tarafından Yunanistan Maliye Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Yunan Polis Komutanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Atina Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği tarafından gönderilen bilgilendirme yazısında 1968 tarihli Birleşmiş Milletler karayolu trafiği anlaşmasına taraf olan ülkelerde düzenlenen sürücü ehliyetlerinin diğer taraf ülkelerde tanınması hükmü kapsamında Yunanistan topraklarına giriş yapan araçlardan Beynelminel Ehliyet talep edilmeyeceği” bilgisinin iletildiği belirtildi.

Bundan böyle Yunanistan’a gidecek olan araçlarda bulunması gereken ve yıllık belirlenen ücretler dahilinde her yıl TURİNG tarafından verilen ve yenilenmesi zorunlu olan ehliyetler artık Yunan makamları tarafından sorulmayacak ve gerek sınır kapılarında gerekse karayollarında araç kullanırken yapılan kontrollerde beynelmilel ehliyet yerine Türkiye Cumhuriyeti karayollarında kullanılan ve Uluslar arası tanınan ehliyetin ibraz edilmesi yeterli olacak. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30