banner78
banner25

Yorulmaz Ersoy'u adres gösterdi!

14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü nedeniyle Atatürk anıtına çelenk sunan ve ardından her yıl olduğu gibi bu yılda Ziraat Odasına gelerek burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz; yaşanan taşkın sonrasında verimli tarım arazilerinde kalan kumlar ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Yaşanan nehir taşkını sonrası özelikle verimli toprakların milli kumla kaplandığını ve bunun çeltik üreticisi başta olmak üzere,ayçiçeği ve buğday ekimi yapacak üreticiyi zora soktuğunu her fırsatta söyleyen Yorulmaz devletin bir an önce gerekli çalışmayı yaparak kumları tarlalardan temizlemesi gerektiğini söyledi.

Yorulmaz yaptığı açıklamada devletten yardım beklediklerini ancak esnafa yapıldığı gibi bir yardım beklemediklerini ifade ederek “bizim istek ve arzumuz dünyanın en verimli bu tarım arazilerinde bulunan kumun bir an önce temizlenmesi.15 Milyon TL gibi bir yardımın yapılacağını söylediler.Bu para ile bu kum kalkmaz”diyerek hükümetin Edirne’ye gereken ilgiyi göstermediğini belirtti.

Isparta’da zarar görmüş elma bahçesi ve üreticilerine devletin sağladığı desteği örnek vererek konuşmasına devam eden Yorulmaz “bu üreticilere 29 Milyon TL yardım yapıldı.Biz bunada karşı değiliz.Elbette yapılsın!Ama biz yardım istemiyoruz.Arazilerimizdeki kumun kaldırılarak tarıma kazandırılmasını istiyoruz”dedi.

Nehir taşkının yarattığı sedde yarılmalarına dikkat çeken Yorulmaz DSİ yetkililerini eleştirerek Bölge Müdür yardımcısının set yarıklarını kapatarak Mayıs sonunda teslim edeceğini söylediğini ancak verilen sürenin kendileri açısından geç bir süre olduğuna dikkat çeken Yorulmaz “ 6 Mayıs tarihinde çeltik ekilmesi lazım.Bugün ayın 14’ü halan daha çeltik ekilmedi ve hazırlık yapılıyor.Bu demektir ki; üretimin geç kalması ve yağışlı havalarında gelecek olması ile çiftçinin zor durumda kalacağını göstermektedir”dedi.

Bir gazetecinin temizlik çalışmasının başladığı ancak yeterli sayıda iş makinesi bulunmadığı için geciktiği yönünde sorusu üzerine Yorulmaz “benim bildiğim kadarı ile Bülent Ersoy’da yeterli sayıda iş makinesi var.Kendisinde Türkiye’nin en büyük iş makinesi parkuru var.Gitsinler oradan bulsunlar”dedi.

Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı ve CHP İl Genel Meclis Üyesi Erdal Akgün ise çiftçinin zor durumda olduğunu ifade ederek “biz sadaka istemiyoruz.Devletimizin bütçesinin yüzde 1’inin çiftçilere aktarılmasını istiyoruz.Ben bir çiftçi olarak dünyanın en pahalı mazotunu,en pahalı ilacını,en palı gübresini kullanmaktan utanç duyuyorum”diyerek Trakya topraklarının yanlış ve kötü tarım politikalarından dolayı satıldığını üreticinin zorda olduğunu ifade etti.

Akgün; (TMO) Toprak Mahsulleri Ofisinin mutlaka çiftçinin hizmetine açılması gerektiğini belirterek hükümetin gereğini yapması istedi.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30