banner137
banner25

Yolu da satmışlar!

Dönemin Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin oluru ile yapılan Edirne Belediyesindeki satışlardan pis kokular çıkmaya başladı.

Bir zamanlar dönemin Belediye Başkanı Merhum Cengiz Varnatopu tarafından Edirneye kazandırılmak istenen Edirne Belediye Sarayını “sattırmam,O benim namusum”demesine yıkan ve daha sonra arsasını satarak Belediyeyi bariz bir şekilde zarara uğratan dönemin Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi bahse konu arsanın satışınıda gerçekleştirdikten sonra ortaya ilginç bir durum çıktı.

Yıllarca boş durumda kalan arsanın el değiştirmesi ve Eroğlu Grup tarafından satın alınması ile ortaya çıkan gerçek Edirne Belediyesini ve Karayolu yetkililerini kara kara düşündürmeye başladı.

20800 metrekare alandan ibaret arsanın alımını yapan firma inşaat için gerekli ruhsat başvurusunu yapınca bahse konu arsa üzerinde istimlak bedelleri ödenmemiş arsa sahipleri ve dahada ilginci Karayollarına ait E-5 olarak bilinen Talatpaşa asfaltının tek şeridinin satışının yapıldığı ortaya çıktı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü karşısında bulunan arsanın Talatpaşa asfaltına yakın olan tek şeridinin tamamen satışı yapılan arsanın içinde kaldığı ve ilgili firmanın inşaat ruhsatı alanının kapsadığı anlaşıldı.Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın devreye girerek görüşmeler yaptığı ve bahse konu yolun satışının nasıl yapıldığını ve nasıl farkına varılmadığının araştırıldığı öğrenildi.

Arsa üzerinde AVM yapma kararı alan Eroğlu Grup’un arsa kazıklarını çakmak istemesi ile fark edilen gerçeğin çözümü için görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

Dönemin İmar İşleri sorumlularınında satış esnasında yaşanan yanlışı nasıl görmedikleri merak konusu oldu.

Daha önceleride bazı resmi kurumlara ait arsalardan yol geçirildiği ve kurumların inşaat yapmaya başlaması ile soruların ortaya çıktığı açıkça biliniyor.
 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30