banner78
banner25

Yol vermeyen yandı!
Sağlık Bakanı Edirne Milletveklili Dr.Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı Tekirdağ'daki 798 ambulans dsağıtım töreninde konuşan Başbakan Prf.Dr.Ahmet Davutoğlu bunbdan böyle kırımzı ışıkta ambulansa yol vermeyen sürücünün belgelendirilip cezai müeyyideye maruz kalacağını söyledi.
Başbakan Davutoğlu ,hizmete giren, 798 yeni ambulansın tamamında ön araç kamerasının mevcut olduğunu ve sürekli kayıt özelliği ile başta ambalanslara yol vermeyen sürücülerin tespiti olmak üzere yollarda meydana gelen kural ihlali ve kazalarında kayıtlarının tutulacağı bir kayıt sisteminin olduğunu ifade etti.
Edirne'ye de 10 adet tahsisi yapılan ambulansların önümüzdeki günlerde yapılacak olan mini bir törenle hizmete girmesi bekleniyor.Ambulans sürücülerinin kavşaklarda ve kırımızı ışıkların bulunduğu alanlarda yol verme konusunda sıkıntılar yaşadığı bilinirken,kural ihlali yapanların yine ambulans sürücüsünün ihbarı ile para cezası kesilidği ancak zaman zaman sürücülerin itirazı ile sorunların yaşandığı ve belgelendirmenin yapılamadığı biliniyordu.
Yeni gelen ambulanslarda kurulu olan bu kameralar sayesinde artık kural ihlali yapan sürücüler direk teşhir edilerek belgelendirilmiş olacak.Sürücü ihbardan ziyade kural ihlali yapan sürücünün görüntüsünü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdrlüğü'ne sunarak kural ihlali yapan sürücünün cezalandırılması sağlanacak.
Yol vermeyen araçlara 80 ila 88 TL ceza kesecek.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30