banner137
banner25

Yeni konsolos ziyaretlere başladı!'
 Yunanistan'ın Edirne konsolosu bayan Katherina Varvarigou'nun görev süresinin dolması üzerine yerine yeni atanan Yunanistan Edirne Konsolosu Paraskevi CHARİTİDOU ziyaretlerine devam ediyor.İlk ziyaretini Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'e yapan CHARİTİDOU ikinci ziyaretinşi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a gerçekleitirdi.CHARİTİDOU Edirne’lilere ve Edirne’ye hayran kaldığını belirterek;”  Birbirine komşu iki ülke ilişkilerinin daha da geliştirilmesi gerekmektedir. İlişkilerin güçlendirilmesi iki ülke halkını da olumlu yönde etkileyecektir” dedi. Edirne Konsolosu Paraskevi Charitidou de ülkesi ile komşu olan Edirne'de görev yapmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Samimi ve sıcak karşılama nedeniyle tüm Edirne halkına teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Gürkan Yunanistan Konsolosu  CHARİTİDOU’ya kendisini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek iki ülke ilşkilerinin daha güçlü olması için belediye olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Kültür ve adetleri bu kadar birbirine benzeyen iki ülke insanı her şeyin en iyisine layıktır. Size de yeni görevinizde başarılar diliyorum” dedi.

          Görüşme sonunda Belediye Başkanı Gürkan, CHARİTİDOU’ya Edirne Kari ve Kırkpınar Güreş Heykelciği hediye etti. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30