banner78
banner25

Yazık günah değil mi?
 Su borçlarını ödemedikleri gerekçesiyle Valilik kanalıyla Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından suları kesilen Avarız köylüleri en temel gereksinim olan suyu kullanamamaktan ötürü zor günler yaşıyor. Yaklaşık 100 hane olan köyün 70 hanesi; su içme, yıkanma, abdest alma gibi ihtiyaçlarını karşılayamazken borcu olan köylüler kahvehaneye asılan listeyle teşhir ediliyor…
Yaklaşık 100 hanenin yaşadığı köyde 70 hanenin suları, borçlarını ödemedekileri gerekçesiyle Edirne Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından kesildi.
Sularının kesilmesiyle adeta şoka uğrayan köylüler bu duruma tepkili. Suyun en temel ihtiyaç olduğunu belirten köylüler, “Su gibi hayatımızın en önemli ihtiyacı borçlarımız ödenmediği için nasıl kesilir? Borçlarımızı ödeyeceğiz. Su konusunda tolerans sağlanmalı” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Köyde yaşanan su sıkıntısından en çok mağdur olan isimlerden biri de 80 yaşındaki Hüsnü Baliç isimli vatandaş. Belden aşağısı felç olan Baliç, su içme ve yıkanma gibi birçok ihtiyacını oğlunun ve gelininin yardımıyla yapabiliyordu ancak suların kesilmesiyle birlikte zor olan hayatı iyice zorlaştı. Felçli olması nedeniyle konuşmakta güçlük çeken Baliç, “Allah rızası için suyumuzu geri versinler” dedi.
Borçlarını zamanında ödeyenler ve tebligattan sonra ödeyenler ise vurdumduymazlıklarıyla dikkat çekerken köy azaları da suları kesilen köy halkının sorunlarıyla ilgilenmemekle suçlanıyor.
Borçlular listesinde Sağlık Ocağı da var
Su borcu olan 70 hane ise köy kahvesine asılan bir listeyle teşhir ediyor. Borcu 1 TL ile 1800 TL arası değişen köylülerin toplam su borcu 15 bin 378 TL. Bu borç gecikme faizleriyle birlikte 17 bin 683 TL’ye yükselirken borçlular listesinde Sağlık Ocağı ile Süt Sağım Merkezi’nin de bulunması dikkatlerden kaçmadı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30