banner137
banner25

Yakışmıyor!..
Edirne Belediye Başkanının makam odası, bazı kişiler tarafından basılıyor, Belediye güvenlik ekiplerinin yetersiz kalması sonucu olaya polis müdahale ediyor. Halbuki Başkan tatilini yapmış kendine göre moral toplayıp işe başladığı anda böyle bir müdahale ile karşılaşmış. Üzüldüğümü ve kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletirken, yaşananların Edirne gibi çağdaş bir kente yakışmadığını da belirtmek istiyorum.
       İddialara göre kendilerine otopark, tuvalet ve benzeri sözler verildiği halde yerine getirilmediğinden dolayı olayın gerçekleştiği ve kişileri Başkanın çok iyi tanıdığı ayrıca parti üyeleri olduğu bu nedenle de polise şikayetçi olmadığı ve sonucun tatlıya bağlandığı söyleniyor. Bunların doğru olmadığını ve yalanlanmasını bekliyorum çünkü birilerine bir şeyler dağıtmak ancak yasal yollardan olmalı ve halkın malı kimseye peşkeş çekilmemeli.
        Yıllar önce de yerel seçimlere az bir süre kala Başkan makam odasında tabancayla bacağından vurulmuştu. Vuran yine Başkanın çok iyi tanıdığıydı ve aynı iddialar konuşulmuştu. Bazı istekler yerine getirilmediğinden vurulduğunu söyleyenlerin yanında, seçim öncesi mazlumu oynamak ve oy toplamak amacıyla planlı yapıldığı da dillendirilmişti.
        Sahip olunan koltukları, makamları korumanın farklı yöntemleri olabilir, siyasi rakiplerine karşı değişik aksiyonlar yapılabilir, yapılan hizmetler anlatılabilir ancak kentin ortak mallarının böyle dağıtılması siyasi rüşvettir. Bu yol hem siyasi hem insani ahlak kurallarıyla bağdaşmaz.
         Birilerinin başkanlık makamına değişik istek ve şikayetlerle gideceğini, yanımda anlatıldığından duymuştum ama baskın boyutuna varabileceğini düşünmemiştim. Günler önce bir arkadaşın ısrarıyla parkın birine oturduk. Yanımıza gelenlerle çay içip havadan sudan sohbet ederken konu belediye hurdalarına geldi. Arkadaş ''hurdalar için soruşturma izni verildi ve suçu sizin üstünüze yıkacaklar'' dediğinde, kişiler tam bir saat epeyce konuyu anlattı ve kendilerini savundular. İlgimi çeken birkaç cümleyi aynen aktarmak istiyorum.
        ''Biz yıllardır başkan için çalışıyoruz, seçim zamanları her isteneni yerine getiriyoruz ama bize sadece 2 ton hurda verildi ve paranın çoğu masrafa gitti, ona hiç çalışmayanlar ise 130 ton hurdayı kaldırdılar. Uygulamada eşit davranılmadı ve o insanlara kıyak yapıldı. Elimde tartı bilgilerinin fotokopileri bile var. Birde bunlar yetmezmiş gibi Meteorolojinin karşısındaki otoparkı da hala onlar çalıştırıyor hemde korsan, ne belediye nede emniyet bir şey yapmıyor ve karışmıyor. Bunların nedenini tabi ki başkana soracağız, hatta mahkeme çağırırsa orada da anlatacağız''.
         Yorumu ve değerlendirmeyi size bırakıyorum.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30