banner137
banner25

Yakışıyor mu?
Edirne Valiliği İl Özel İdaresi kontrolörlüğünde Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından onarımları gerçekleştirilen ve onarım sonrası dahada kötü bir hale bürünen tarihi taş köprüler eski halini aratır oldu.
Gerek kullanılan taşların kötü olması gerekse ortaya konan işçiliğin layığı ile yapılamamış olması yapılan denetimin ve kontrolörlüğünde istenen düzeyde yapılmadığı gösteriyor.Özellikle Meriç köprüsünün zemin taşları ile Tunca köprüsünün zemin taşlarının sürekli olarak patlaması araç sürücülerinin araç lastiklerinin zarar görmesine neden oluyor.
Bir başka sorunu ile de adeta utanç tablosu olarak gelen yerli ve yabancı turistlerin eleştirilerine maruz kalan Ekmekçizade Ahmet paşa köprüsü ve çevresi adeta kötü görüntüsü ile eleştirilerin hedefi haline gelmiş durumda.
Yapılan onarım ve tadilat sırasında köprüye alttan müdahale eden ve bu müdahale için nehrin akış yönünü değiştirerek nehre dolgu yapan müteahhit firmanın dolgu malzemesini almaması daralan Tunca nehrinde adacıkların hatta ormanların oluşmasına neden oldu.
DSİ yetkililerin aradan geçen zamana rağmen ise bu adacıklara müdahale etmemesi tepkilere neden oluyor. Meriç nehrinde adacık temizliğini keyfe keder yapan DSİ’nin aynı temizliği kentin turizmi ve görselliği açısından neden Tunca nehri üzerinde yapmadığı ise merak konusu oldu.
Vatandaşlar yetkili kurumların elinde olan bu konunun bu kadar geciktirilmesinin yakışmadığını ve anlamsız olduğunu belirterek “Edirne Valisi bu konuya el atmalı.Yoksa diğer ilgililerin yapacağı yok”diyerek gerekenin yapılmasını istediler.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30