banner137
banner25

Yakışan buydu!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan esnafın sesine kulak vererek kentin göbeğindeki kirliliğe son verdi.

Tarihi Alipaşa çarşısının arka kısmında kalan alanda bulunan ve uzun yıllar kaderine terk edilen mülkiyeti Kızılay’a ait ahşap binanın yıkılması sonrasında boş bir şekilde kalan arsaya Edirne Belediye başkanı Recep Gürkan peyzaj çalışması yapılması talimatını vererek kötü görüntüye son verdi.

Babademirtaş mahalle muhtarı Haluk İnağ’ın önerisi ve çevre esnafın talebi ile Alipaşa çarşısı arksında bulunan boş arsanın tehlike saçtığı ve yolda meydana gelen kaymadan dolayı sorun yaratabileceği düşüncesi ile Belediye Başkanı Recep Gürkan’a durumu ileten esnaf olumlu cevap aldı.

Arsanın Kızılay’ın mülkiyetinde olduğu ve Kuruldan çıkacak karar sonrası aynı binanın yerine yeniden yapılacağının öğrenildiğini belirten Gürkan “Kızılay Şube Başkanı ile görüştük.Şu aşamada bahse konu binanın yapılmasının söz konusu olmadığın söylediler.Bizde esnafın ve çevre sakinlerinin talebini ilettik.Sıcak karşıladılar.Bizde kötü görüntüden arındırmak adına böylesi bir çalışma yapma kararı aldık.Kızılay ne zaman isterse inşaat çalışmasına başlayacak”dedi.

Yıkılan ahşap binanın yerinde temele kadar çukur olması olası tehlikelere davet çıkartırken yarattığı kötü görüntüde esnafı rahatsız etmekteydi.Her gün binlerce insanın gelip geçtiği kentin önemli tarihi alanlarından biri olan ve Alipaşa ortakapıda bulunan ciğerci esnafına yakın noktada bulunan arsa, hafta başı itibari ile Belediye ekipleri tarafından başlatılan çalışma sonrasında doldurularak peyzaj çalışmasına başlandı.

Mahalle Muhtarı Haluk İnağ “başkanımıza gelen talepleri ilettik.Kendiside bizi kırmadı ve halkın ve esnafın menfaatine olacak bir karar verdi.Öncelikle çukur ki kamyon toprakla dolduruldu,sonrasında ise üzerinde peyzaj için çalışmalara başlandı”diyerek bu tür durumda olan arsaların yapılacak çalışmalarla kente ve kentliye kazandırılmasının önemli olduğunu kaydetti.

Esnaf ise Kızılay’ın yıllarca boş tuttuğu ve çevreye tehlike saçtığı kentin göbeğindeki bu arsanın değerlendirilmesinden son derece memnun olduğunu belirterek “Kızılay burasını ne zaman yapar Allah bilir.Buraya geçici bir çözüm üretildi.Zaten kalıcı çözüm isteyemeyiz.Çünkü arsa Kızılay’a ait.Başkanımız estetik açıdan bir çalışma yapacakmış.Bizce çokta güzel olacak.”şeklinde konuştular.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30