banner78
banner25

Wolke ETSO'yu ziyaret etti!
 Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu Jutta Wolke Edirne’ye gelerek Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt’u makamında ziyaret etti.

Ziyaret esnasında Edirne’nin ticari ve ekonomik yapısıyla ilgili Zıpkınkurt’tan bilgiler alan Wolke, iki ülke arasında ticari bağları geliştirmek için yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Edirne’ye yapılabilecek oto yan sanayi yatırımlarının karlı olabileceğini vurgulayan Zıpkınkurt, gerek yabancı yatırım olarak, gerekse ortaklıkla gerçekleştirilecek böyle bir girişimin, her iki taraf için karlı bir süreç olacağını kaydetti.

Enerji sektöründe olası işbirliklerinden de bahseden Wolke ve Zıpkınkurt, Almanya’nın bu alanda ciddi bir gelişme gösterdiğini, Türkiye’de de özellikle Edirne ve çevresinin, yapılacak olan rüzgar ve güneş enerjisi yatırımlarına uygun olduğundan bahsettiler.

Artık üyelerin dışa açılımında sektörel girişimlerin ön plana çıktığını ifade eden Zıpkınkurt; “ Almanya ile var olan bir temasımız var. Almanya’nın Lörrach şehri kardeş şehrimiz ve Lörrach Ticaret Odası ile temastayız. Bunun haricinde geçtiğimiz aylarda üyelerimize yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz heyet programı ile Almanya’da Hannover Fuarı’nı ziyaret ettik. Sektörel olarak fuarları takip ediyoruz ve KOSGEB gibi birtakım desteklerle üyelerimizin dışa açılımını desteklemeye özen gösteriyoruz” dedi.

Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası hakkında bilgiler veren Wolke, iki ülke arasında bölgesel işbirliklerinin gelişmesi açısından çok doğru bir adres olduğunu, ticari ve ekonomik bağların kurulmasında kendilerinden danışmanlık da alınabileceğini kaydetti. Mümkün olan bir zamanda Zıpkınkurt’u İstanbul’a davet eden Wolke, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası’na birlikte bir ziyaret gerçekleştirerek, kendileri ile kurulacak olan iletişimde yardımcı olabileceğini, olası işbirliği alanlarını birlikte görüşebileceklerini kaydetti.

Edirne programının verimli geçtiğini ve İlimizden memnun ayrıldığını ifade eden Wolke’ye Zıpkınkurt, ziyaretleri anısına Edirnekari işlemeli bir kutu hediye etti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30