banner137
banner25

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Avrupa’da yeni bir hayat kurma umudu ile yola çıkan 17 Suriyeli mülteci Edirne polisinin başarılı takibi sonucunda yakalandı.

İstanbul’dan anlaştıkları insan taciri ile Bulgaristan sınırına yakın bir noktaya geçirilme vaadi ile kandırılan ve kişi başı 3 bin dolara parayla VİP transfer anlaşması yapan 17 Suriyeli mülteci Edirne şehir girişinde polisin kovalamacası sonrasında yakalandılar.Özel VİP araç ile İstanbul’dan Edirne’ye gelen 17 mülteci D-100 karayolu üzerinde otoyol polisinin uygulama noktasına kadar geldiler.Uygulama noktasından geçen minibüsün içinde yolcular olduğunu fark eden Otoyol polisi kısa süre içinde 34 KOZ 48 plakalı VİP minibüsü takibe aldı.İçinde mülteci olabileceği düşüncesi ile haber merkezini bilgilendiren ekipler uzun süren kovalamaca ve sürücünün “dur” ikazlarına uymayarak yoluna devam etti.Takibin ardından ters yöne giren ve burada bir süre aracı sürmeye devam eden minibüsün sürücüsü Enver K.isimli şahıs kaçamayacağını anlayınca aracı durdurdu.

Durdurulan aracın kapılarını takviye ekip gelmeden açmayan Otoyol polisleri takviye ekibin gelmesi ile minibüsün kapılarını açtılar.Araç içinden çıkan 17 kişi tek tek kontrol edilerek yine aynı araçla Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne ifadeleri alınmak üzere götürüldüler.

Kılık kıyafetlerinden durumları iyi olduğu anlaşılan Suriyeli mültecilerin 3 bin dolar para karşılığı sınıra kadar garanti olmak şartı ile anlaştıkları ve sınıra sıfır noktada araçtan indirilerek sabaha karşı sınırdan geçmeyi planladıklarını ifade ettiler.

Polisler ise yakalanmalarının şans olduğunu belirtikleri mültecilere nehir su seviyelerinin yüksek ve arazilerin tamamen sularla kaplı olduğunu,sınırı geçmelerinin imkansız olduğunu, geçmeye çalışmaları durumunda boğulmalarının kaçınılmaz olduğunu söyledi.Mülteciler ise kendilerine geçişin nehirden değil karadan yapılacağının belirtildiğini söyleyerek “bizi kandırdılar”dedikleri öğrenildi.

17 Suriyeli ifadelerinin ardından Geri Gönderme Merkezine götürülürken,aracın sürücüsü Enver K. İse hakkında hazırlanan evraklarla Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30