banner78
banner25

Vatandaşlar gerçek sandı!

Edirne Sultan 1’inci Murat Devlet Hastanesi’nde akşam saatlerinde gerçeğini aratmayan bir tatbikat yapıldı. Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Edirne Afet ve Durum Müdürlüğü, Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü’ne bağlı personel ve hastane personelinden oluşan 100 kişilik ekiple gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmazken hastanede rutin işlerini sürdüren vatandaşlar da tatbikatı gerçek sanıp kısa süreli panik yaşadı.

Senaryo gereği Saros Körfezi’nde meydana gelen ve 38 saniye süren 6,5 şiddetindeki deprem sonrası hastanede meydana gelen yangına müdahale eden itfaiye ekipleri; UMKE ve AFAD’la koordineli olarak hastanede mağdur olan yaralıları ve tedavi gören hastaları güvenli bir bölgeye taşıdı. Tatbikatta, yangın ve deprem durumunda öncelikle yangının söndürülmesi ve yatay tahliyenin mümkün olmadığı yataklı servislerde dikey tahliye yapılarak hastaların güvenli bölgeye nakillerinin sağlanması amaçlanırken ameliyathane, yoğun bakım ve diğer serviste yatan hastalar, ekipler tarafından önce kurtarıldı, sonra da tedavi edildi.

Saat 15.30’da deprem sirenin çalmasıyla başlayan tatbikat sırasında ilk önce memurlar güvenlik kontrol teşkilatına birisi telefonla diğeri de koşarak haber verdi. Olay yerine sevk edilen güvenlik personeli siren çalan binada duman olduğunu gördükten sonra Sivil Savunma Amiri ve Operasyon Şefi’ne haber verdi. Operasyon şefi de olayı önce itfaiyeye sonra da UMKE’ye bildirdi. İhbar sonrası yangın müdahale timi 3 dakika içerisinde olay yerine ulaşırken önce yangın söndürme işlemi gerçekleştirildi, daha sonra da personelin ve hastaların olay yeri emniyeti sağlandı. Bu sırada ekipler gerekli gördükleri noktaların elektrik enerjisini keserken binada mahsur kalanlar tahliye edildi ve daha sonra da yangın kontrol altına alındı.

Sultan Birinci Murat Devlet Hastanesi  Sivil Savunma Amiri Günnur Çetinler, hastane afet planı kapsamında yılda bir belirli periyotlarda bu tür tatbikatlar gerçekleştirdiklerini belirterek ekiplerle birlikte koordineli bir şekilde olası bir afete hazırlıklı olduklarını belirtti.

Tatbikat sırasında hastanede bulunan bazı vatandaşlar da sirenler eşliğinde hastane bahçesine giren itfaiye ve ambulansı gerçek vaka zannederek kısa süreli bir panik yaşadı.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30