banner137
banner25

Vali Günay Özdemir, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün ve Belediye Başkanı Recep Gürkan başta olmak üzere Edirne protokolünün önde gelen isimleri 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Şehit anneleri, yakınları ve gazilerin katıldığı ziyarette konuşan Dernek Başkanı Faruk Çiftçi, kurban bayramı öncesi Edirne’de ki şehit ailelerine yönelik ‘Vatana Kurban Olana Kurban Olayım’ kampanyası başlattıklarını duyurdu. Çiftçi, Edirne'deki maddi durumu yetersiz 80 şehit ailesine kampanya kapsamında kurban bağışı yapılacağını söyledi.

Ülke genelinde 94'üncü yıldönümü kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Edirne'deki protokolünün önde gelen isimleri Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde şehit aileleri, yakınları ve gazilerle biraraya geldi. Ziyarete ev sahipliği yapan Dernek Başkanı Faruk Çiftçi, Kurban bayramı dolayısıyla başlattıkları ‘Vatana Kurban Olana Kurban Olayım’ kampanyası dahilinde Edirne'de 80 şehit ailesine kurban bağışı yapacaklarını duyurdu.

 Vali Günay Özdemir, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün ve Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın yanısıra Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan ve Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan'ın da eşlik ettiği ziyarette ilk olarak konuşan Vali Günay Özdemir, Türk Milleti'nin bugünlere gelmesinde şehit ve gazilerin büyük pay sahibi olduğunun altını çizdi. Vali Özdemir; “Bugün çok önemli bir gün ve şehitlerimizin, gazilerimizin unutulmaması gerekli olan bir gün. Bu önemli günlerde sizlerle beraber olmak, sizlerin bu önemli güne katkılardan dolayı ellerinizi öpmek, bizlerin en önemli görevi. Tarih boyunca Türkler hiçbir zaman işgal atında kalmamış, hiçbir zaman bağımsızlıklarından vazgeçememiş, bağımsızlıkları uğruna canlarını feda edip şehit olmuş ve gazi olmuşlardır. Bizler burada vali olarak, yönetici olarak bulunuyorsak bu şehitler, gaziler ve Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet sayesindedir. Bununda bilincindeyiz. Bundan sonra da kesinlikle bu bilinç içinde olacağız” dedi.

 Belediye Başkanı Gürkan da 30 Ağustos'un emperyalizme karşı kazanılmış bir zafer olduğunun altını çizerek; “Biz bugün valimiz, garnizon komutanımız, alay komutanımız ve emniyet müdürümüzle birlikte sizinle beraber olmak istedik. Çünkü biliyoruz ki bu toprak parçası vatan haline gelmişse bunda tarihimiz boyunca gözünü kırpmadan kanını ve canını veren aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz sayesinde olmuştur. Bugün milli birlik ve beraberliğimizin sembolü olan rengini şehitlerimizin kanında nalan ay yıldızlı alrenkli bayrağımız özgürce dalgalanıyor, özgürlüğümüzü sembolize ediyorsa bu şehit ve gazilerimiz sayesindedir. Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramının 94. Yılını hep birlikte kutlayabiliyorsak, bu sizlerin yetiştirdiği evlatlar sayesindedir” diye konuştu.

 ÇİFTÇİ: “ŞEHİT AİLELERİMİZİN EVİNE ET GİRSİN İSTİYORUZ”

 Ziyarette son olarak söz alan Dernek Başkanı Faruk Çiftçi de 30 Ağustos'un önemine değindi. Dernek olarak Kurban Bayramı dolayısıyla başlattıkları kampanyayı anlatan Çiftçi; kentte 188 şehit ailesinden 80 ailenin kurban kesemediğini ve bu aileler için ‘Vatana kurban olana kurban olayım’ kampanyası başlattıklarını söyledi. Çiftçi şöyle devam etti;

 “Edirne’de 188 şehidimiz var. Bu şehitlerimizin anne, eş, çocuk ve kardeşlerini bir araya getirdiğimizde 1816 kişilik büyük bir aileyiz biz. Fakat ailemizde ekonomik durumları çok iyi olmayan, yaşantıları çok iyi olmayan insanlar var. Kurban bayramı geliyor. Kurban

 kardeşliktir, yardımlaşmadır, paylaşmadır. Biz şehit ailelerimizde kurban kesemeyenleri tespit ettik. 188 şehidimizin emanetlerinden 80 ailemiz kurban kesemiyor. Öncelikle şehitlerimizin emaneti kıymetli anne ve babalarımızdan durumu iyi olanlardan başlamak kaydıyla Valimizin, Belediye Başkanımızın desteğiyle bu 80 aileye kurban kesmek istiyoruz. Nakit yardım almıyoruz. Sadece kesilmiş kurban bağışı alacağız.

 ÇİFTÇİ: “KESİNLİKLE NAKİT ALINMAYACAK”

Vatana kurban olana elimizden ne geliyorsa yapmamız gerekiyor. Aileleri için ne gerekiyorsa yapmamız gerekiyor. Bu bayram paylaşmak istiyoruz, bu bayram kardeşliğimizi güçlendirmek istiyoruz. Şehitlerimizin emanetlerinin evine et girsin istiyoruz. Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine gelen kampanyaya katılabilir. Hiçbir yere para yatırılmayacak, hiç kimseye nakdi para ödenmeyecek. Kurbanlar hazır paketler halinde şehit ailelerimize imza karşılığı teslim edilecek. Tekrar söylüyorum nakdi yardım almayacağız. Bu dernekte nakdi girişi ve çıkışı yoktur.”

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30