banner137
banner25

Vali Sözer “Kırkpınar’a katılım yağlı güreşe verilen önemi gösterir”
Edirne Valisi Gökhan Sözer Hafta sonu gerçekleşen Ankara ziyareti sonrasında yaptığı değerlendirmede bu yıl 651 ncisi yapılacak olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Haftası etkinliklerine Cumhurbaşkanı,Başbakan ve Bakanların yanı sıra siyasi parti genel başkanlarının da davet edildiğini belirtti.
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi,Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ve Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker ile birlikte yapılan ziyaretler hakkında bilgi veren Vali Sözer bu yılki Kırkpınar’a Devlet protokolünün bir çoğunu davet ettiklerini ancak bunlardan sadece TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Gençlik ve spor Bakanı Suat Çelik’i birebir davet ettiklerini diğer devlet erkanını ise davetiye ile davet edebildiklerini kaydetti.
Vali Sözer Kırkpınar’ın bu yıl daha farklı olmasını arzuladıklarını ifade ederek bunun altında yatan en önemli sebebin Ata sporu yağlı güreşin Unesco Somut Olmayan Dünya Kültür Mirası listesinde yer almasının yattığını belirtti.
Vali Sözer “Kırkpınar tüm yurtta ve Anadolu’da çok büyük bir öneme sahiptir.Herkes bu güreşleri izlemek üzere Edirne’ye gelir ve Edirne’de büyük bir şenlikle bu güreşlerin finali yapılır.”dedi.
Devlet büyüklerinin Kırkpınar’a katılması hem yağlı güreşlere hemde bizlere onur vermektedir diyen Vali Sözer “Kırkpınar’a olan katılım yağlı güreş sporuna verilen önemi ve değeri göstermektedir.Bazı Bakanlarımız ve Devlet büyüklerimiz güreşlere katılacaklarını belirttiler.Etkinlikler 2 Temmuz tarihi itibari ile başlayacaktır ve Türkiye’nin başpehlivanı seçmeleri 7 ve 8 Temmuz tarihlerinde yapılacaktır”dedi
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30