banner137
banner25

Vali Şahin ve Başkan Gürkan takla attı!

Edirne Emniyet Müdürlüğü, vatandaşlara emniyet kemerinin önemini Selimiye Camii Meydanı'na kurduğu simülatör sayesinde uygulamalı olarak anlatıyor. Simülasyonu deneyen vatandaşlar saatte sadece 5 km hızla giden araçla takla atarken korkularını gizleyemeyerek, bir kez daha emniyet kemerinin takılmasının şart olduğunu söyledi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü, güvenli bir yolculuk için emniyet kemerinin önemine dikkat çekmek adına, 16-18 Ekim tarihleri arasında emniyet müdürlüğüne tahsis edilen ‘Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’ ile Selimiye Camii Meydanı'nda, vatandaşlara görsel ve uygulamalı olarak emniyet kemerinin önemini gösteriyor.

Bugün Selimiye meydanında düzenlenen tanıtım törenine Edirne Valisi Dursun Ali Şahin,Belediye Başkanı Recep Gürkan ve İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ katıldılar.

Simülasyon aracı olarak binek türü bir aracı 365 derece dönebilen bir sisteme monte eden yetkililer araç içine binen kişileri tepe taklak döndürerek kaza anında olası bir taklada emniyet kamerinin yararlarının görülmesini amaçladılar.

Araca deneme mahiyetinde ilk olarak görevli polis memuru binerek ilk testi yaptılar.Ardından gazetecilerin ısrarı üzerine ceketlerini çıkartarak araca binen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Belediye Başkanı Recep Gürkan araçta önemli bir deneyim elde ettiler.Sürücü koltuğuna Vali Şahin otururken yolcu tarafına ise Belediye Başkanı Recep Gürkan oturdu.Araç bir süre sonra 180 derece döndürülerek içindekilerin baş aşağı durmaları sağlandı.Vali Şahin ve Başkan Gürkan emniyet kemerleri takılı olduğu için araç içinde asılı kalırken bir hayli zorlandıkları görüldü.

Araçtan iner inmez gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Şahin; bu güne kadar şehirler arası yollarda emniyet kemeri taktığını belirterek “şu dönmemden sonra şehir içinde de takmaya başlayacağım”dedi.Bir gazetecinin yabancı filmlerde aracına binen sürücülerin ilk iş olarak emniyet kemeri takmak olduğu ve yerli filmlerde bunun görünmediğini sorması üzerine “filmler aslında eğlenirken bilgilendirmeli.O bilgilenmede insanın bunu kendine uygulamasını sağlamalı.Bu büyük bir eksiklik.Bu konuda basın ve tv yolu ile aydınlatılması ve onlarında uyarılması lazım.O filmde olsa mutlaka kemer yakılması alışkanlık haline getirilmesi lazım”diyerek “canımızın yanında Azrail’i yanımızda dolaştırmayalım” dedi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan ise emniyet kemeri takılmasının yararlarını bir kes daha anladıkların belirterek “emniyet kemeri olmadan orada durmak mümkün değil.Gerçekten takmak lazım ve can kurtarıyor”dedi.

Öte yandan gazetecilerin araca binerek simülatör eşliğinde dönüşleri sırasında kameraları eline alan Başkan Gürkan ve Emniyet Müdürü Baştuğ gazetecilik mesleğine özenerek bir süre çekim yaptılar.

Vali Şahin ile Belediye Başkanı Gürkan ise Selimiye meydanındaki simülatör aracının yanından ayrılıp makam araçlarını bindiklerinde emniyet kemerlerini takarak önemine bir kez daha vurgu yaptılar.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise konuyla ilgili yaptıkları açıklamada emniyet kemeri takmanın önemine değinerek “Doğru takılmış bir emniyet kemeri, çarpmanın etkisiyle, vücutta meydana gelen sarsıntının kademe kademe azalmasını sağlayıp çarpma etkisini vücut yapısındaki en güçlü noktalara yönelterek koltuktan fırlamayı engeller, hassas ve en önemli organların yer aldığı kafa ve omuriliğin herhangi bir yere çarpmasını önleyerek korur. Emniyet kemerleri, otomobil ile seyahat edenlerin ağır yaralanma riskini yüzde 45, kamyonetlerde yüzde 60 oranında azaltıyor. Ölümlü kazalarda emniyet kemeri kullananların yüzde 24,8'i hiç zarar görmeden kazayı atlatmakta, ayrıca ölüm oranlarının yüzde 80'ninin emniyet kemeri takmamaktan kaynaklandığı bilinmektedir.”

Müdürlük'ten yapılan açıklamadaysa ayrıca “Daha iyi bir trafik olgusunun oluşması, kazaların önlenmesi için farklı eğitim teknikleri ve projeleri kullanılarak faaliyetlerimiz devam edecektir” denildi.

2 gün boyunca meydanda vatandaşlar simülasyon aracına binip, emniyet kemerinin hayati önemini kavrayacak.



banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30