banner78
banner25

Vali Şahin ve Başkan Gürkan Sadık Ahmet'i unutmadı!

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ında katılımıyla gerçekleşen Batı Trakya Türkünün unutulmaz lideri merhum Dr.Sadık Ahmet’in anma etkinliğine katıldı.

24 Temmuz 2014 günü düzenlenen Dr. Sadık Ahmet’i anma törenine; Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Merhum Dr.sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet ve oğlu iş adamı Levent Sadık Ahmet, DEB Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü,Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prf.Dr.Yener Yörük ,Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Adına Teşkilat Başkanı Musa Yurt, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şube Başkanı Aydın Özcan, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe S. Müftüsü Ahmet Mete, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, Eyalet meclis üyeleri, belediyelerin meclis üyeleri, , Batı Trakya’daki azınlık dernekleri, Bulgaristan’dan Eğridere Belediye Başkanı Resmi Murat, Kirkova (Kızılağaç) Belediye Başkanı Salih Ramadan, Cebel Belediye Başkanı ve Hak ve Özgürlükler Hareketi Kırcaali İl Başkanı Bahri Ömer, Bulgaristan Türkçe Öğretmenleri Derneği Başkanı Harun Bekir, Mestanlı Belediye Başkanı Akif Akif, Hak ve Özgürlükler Hareketi Başkan Yardımcısı Ruşen Rıza, Ömer Lütfi Kültür Derneği Başkanı Seyhan Mehmet, TÜRKSAD Başkanı ve Kırcaali Haber Gazetesi Sahibi Müzekki Ahmet’in yanı sıra yaklaşık 50 kişilik bir soydaş heyeti ve binlerce Batı Trakya Türkü katıldı.

Mezarı başında anılan Dr.Sadık Ahmet’in kabrinin bulunduğu alan her zamanki gibi doldu taştı.Aradan geçen 19 yıla rağmen her geçen yıl kendisini anmak ve anlamak adına mezarı başına gelen çok sayıda soydaş dualar ve okunan mevlidi şerifler ile Sadık Ahmet’i bir kez daha andı.

Anma etkinliği dahil olmak üzere göreve geldiği 40 günden buyana 3. defa Batı Trakya’ya gelen Vali Şahin; Batı Trakya Türklerinin lideri olmuş olan ve onların bugünlere gelmesi için demokrasi adına mücadele veren halk adamının böylesi eşsiz bir kalabalıkla bugün hala mezarı başında anılıyor olmasının ayrı bir önemi olduğunu vurguladı.

Protokol konuşmalarında sırasını alarak katılanlara hitaben bir konuşma yapan Vali Şahin “Bir araya gelmemizin nedeni büyük insan, lider kişi, şehidimiz aradan on dokuz yıl geçse de onun fikirlerinin, onun başlatmış olduğu eyleminin bir göstergesi olarak, bugün Türkiye’nin değişik vilayetlerinden ve Batı Trakya’daki Türk Azınlığı’nın bir araya geldiği toplantıdayız. Biliyoruz ki Dr. Sadık Ahmet sadece ve sadece Batı Trakya’ya örnek olmuş bir lider kişi değildir, O, bütün Balkanlar’ın aynı zamanda lideri olmuş ve onlara liderlik niteliğini veren bir şahsiyettir. Onun yapmış olduğu ve onun başlamış olduğu çalışma, bugün o bayrak bulunduğu yerden alınmış ve gittikçe büyüyen bir şekilde devam etmektedir. Dr. Sadık Ahmet’in bir kartopu misali bir tepeden bırakılan ve gittikçe büyüyen bir çığ gibi büyümüş ve aradan on dokuz yıl geçse de bugün bu toplumları, ona gönül verenleri bir araya getirmesini becermiştir. Onun ömrü kısa olmuştur. Onun ömrü belki ikindi gölgesi olmuştur, amma yapmış oldukları ve başlamış oldukları çalışmaları gelecek nesillere örnek bir çalışmadır”dedi.

Anma etkinliğinin ardından DEB Partisi tarafından Küçük Sirkeli köyünde verilen iftar yemeğine katılan Vali Şahin iftarın ardından Batı Trakya’dan ayrıldı. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30