banner137
banner25

Vali Şahin “spor sayesinde hastane kuyrukları bitecek!”

Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan “Obeziteye karşı mücadele” kapsamında, Edirne’de de Vali Dursun Ali Şahin önderliğinde sağlıklı olabilmek için sabah yürüyüş ve sporu başlatıldı.

Edirne Kent Ormanında gerçekleşen yürüyüşe katılan Edirne Valisi Dursun Ali  Şahin ve beraberindeki bazı daire müdürleri ve eşleri yaklaşık 5 km’lik bir parkuru yürüdüler.Hızlı ve seri adımlara yürüdüğü görülen Edirne Valisi Şahin’in yaşına rağmen dinç olduğu ve sporun hayatında olumlu etkilerinin yaşamına yansıdığı görüldü.

Yürüyüş öncesi açıklama yapan Edirne Valisi Şahin; “herkese spor sloganı ile bugün bir başlangıç yapalım dedik.İnanıyorum ki bu böyle devam edecek.Her Pazar saat 10:00’da burada hızlı adımlarla yürüyüş parkurunda bir saat kadar yürüyüş yapacağız.Bunu 3,4,5 ay kadar sürdürdüğümüzde bu durum inanıyorum ki, gerek kamu hastaneleri gerekse özel hastanelerin kuyrukları bitmiş olacak ben buna bu denli inanıyorum”dedi.

Sigara kullanımın olumsuz etkileri konusunda da bir gazetecinin sorusu üzerine “tavsiyem sigarayı bir an önce bırakmaları.Sigara kullananlar Amerika’da ikinci sınıf vatandaş ama bunu Türkiye için söyleyemeyiz.Ancak son kanunlarla sigara kullanımı baya azaldı bunu ifade etmek istiyoırum”dedi.

Sağlıklı Yaşam çerçevesinde yürüyüşlerin devam edeceği ve isteyen herkesin bu yürüyüşe eşlik edebileceği çağrısıda Vali Şahin tarafından yinelendi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30