banner78
banner25

Vali Şahin

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin Edirne Basın Kulübü tarafından organize edilen sahur programına katıldı.Vali Şahin burada yaptığı konuşmada herkesin iftarda sofra açtığını ama Edirne Basın Kulübünün zoru başararak sahurda sofra kurmasını anlamlı ve zor olduğunu kaydetti.

Edirne’de görev yapan Ulusal Medya temsilcilerinin bir araya gelerek birlik ve beraberliği sağlamak adına kurduğu ve adına Edirne Basın Kulübü verdikleri oluşum kısa sürede ses getirmeye başladı.

Haber kaynaklar olarak bilinen Edirne ilinin protokolü ile her zaman iyi ve seviyeli ilişkiler içinde olmayı amaçlayan ve bu bağlamda kurumlar arasında geçmiş yıllarda olduğu gibi basın mensupları arasında da yaşanan diyalog kopukluklarını bir arada tutmayı, kaynaştırmayı hedefleyen Edirne Basın Kulübü ilkini geçen yıl Selimiye cami gölgesinde düzenlediği Sahur programının ikincisini bu yıl Meriç nehri kıyısında bulunan Protokol evinde düzenledi.

Sabah 02:00’da Edirne il protokol üyelerinin sahur programına davet eden kulüp yöneticileri hazırlıklarını tamamlayarak beklemeye başladı.Davet edilen çok sayıda protokol üyesinin geldiğini gören kulüp üyeleri Meriç nehri kıyısında anlamlı bir sahur programı gerçekleştirdiler.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin,Belediye Başkanı Recep Gürkan ve diğer protokol mensuplarının hazır bulunduğu iftar saat 02:30’da başladı.Gönül zenginliğinin bol olduğu sofrada oruç tutacak olan davetliler yenilen yiyeceklerin ardından niyet ettiler.

Gecede konuşma yapan Edirne Basın Kulübü yöneticisi ve Anadolu Ajansı bölge muhabiri Salih Baran gelen tüm protokol üyelerine şükranlarını sunduklarını belirterek bir arada olmaktan son derece memnun olduklarını kaydetti ve “Ramazan’ın bu birleştirici ruhuyla bir araya geldik.Umarım yine bir başka sahurda yine birlikte oluruz”dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise “bu artık geleneksel oldu.Geçen yılda gazeteci arkadaşlarımız bize sahur yemeği vermişlerdi.Bu ikincisi oluyor zaten.İkinci oldu mu bu gelenekselleşiyor zaten.Ama bunu iftara çevirseler daha mutlu olurdum ama onlar illa değişiklik olsun sahur yapalım dediler.Şunu çok samimiyetle söylemek isterim ki! Edirne’de daha öncede vardı,ama bütün kurumlar arasında son bir yıldır Valimizin de göreve başlaması ile bütün kurumlar arasında olağanüstü güzel bir ahenk var,uyum var.Bir senfoni orkestrası inceliğinde bütün kurumlar birbirine destek olmak için canı gönülden uğraşıp mücadele veriyorlar”diyerek bürokrasinin tam bir işleyiş içerisinde olduğunu ve bunda birlik ve beraberliğin önemli rol üstlendiğini belirtti.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ise “hep usuldür Ramazan denilince iftar akla gelir.Edirne için bu iki senedir değişti.Farklı bir ortam ve bu iftar kelimesi sahura dönüştü.Zor olanı seçti medya grubu.Zaten her zaman olduğu gibi yine zoru şeçiyor.Sabaha karşı böyle bir ortamda iftar benzeri sahur yapılması çok güzel bir olay.Ben bu ikincisini iştirak ediyorum.Geçen yıl Selimiye’nin gölgesinde oldu.Bu kez ise Selimiye’nin değil Meriç nehrinin sahilinde oldu diyelim.Çünkü bizim denizimiz Meriç nehri.Onun sahilinde tarihi bir mekanda sahur yapmanın huzuru içindeyiz.Ramazan buluşturuyor.Ramazan sadece iftarlarda insanları buluşturmuyor,sahurdada buluşturuyor.Az değil baya büyük ölçüdekişileride bir araya getiriyor ve birlikteliği sağlıyor.Ben basın mensubu arkadaşlarımı kutluyorum”dedi.

Yaklaşık 1 saat süren sahur sohbeti sonrasında ezan okunması ve topun patlaması ile sahur programı sona erdi.


 

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30