banner78
banner25

Vali Şahin müjdeyi verdi!

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin Meriç nehri kenarında bulunan ve yaşanan taşkın sonrası kum yığınları ile kaplanan ekili tarım arazilerindeki kumların Devlet desteği ile temizleneceğinin müjdesini verdi.

İl Özel İdaresi tarafından ayrılan ödenek ile kiralanan iş makineleri yardımı sonrasında başlanacak olan temizlik çalışmasının ilk ayağı Meriç ilçesinden başlanacak.Meriç Kaymakamlığına verilen talimat ile nehir kenarında bulunan ve tamamen kumla kampanan tarım arazilerinin ilçeden kiralanan iş makineleri yardımı ile temizlenmeye başladığını söyleyen Vali Şahin, en büyük sıkıntının iş makinesi bulamamak olduğunu kaydetti.

Kum yığınlarının yer yer bazı tarlalarda 1 metreyi bulduğunu ifade eden Vali Şahin 2 ay içinde kum yığını ile kaplanan tarlaların büyük bir bölümünü bu sayede temizleyeceklerini ve bu temizlik çalışması için özel grayderlerin gerekli olduğunu ancak bunlarında sayısının ilimiz hudutlarında az olduğu kaydetti.

Kiralama yöntemi ile yapılacak olan çalışma ile temizlenecek kumların,ilk etapta ekim yapılacak olan tarlalardan başlanacağını ve aciliyeti olmayanların ilerleyen aylarda temizleneceğini söyleyen Vali Şahin ödeneğin AFAD’a aktarılan bütçeden yapılacağını belirtti.

 

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30