banner137
banner25

Vali Şahin

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin geçtiğimiz haftalarda Birinci Murat Mahallesi ve Fatih Mahalleleri civarında dolaşarak genç kızları taciz eden 25 Yaşındaki Soner K.’nın Savcılık tarafından salınmasına isyan etti.

Edirne Barosu stajyer avukatlarının kendisini ziyaretinde konuşan Vali Şahin, salıverilme olayının, abesle iştigal olduğunu ve hazmedemediğini, kadına şiddet davalarında acıma ve tolerans olmaması gerektiğini belirterek; “Önümüzdeki hafta Başsavcıyla konuşacağım. Hakim o kişiye ceza vermek için uğraşmalı” ifadesini kullandı.

Edirne'de staj yapan genç avukatları ağırladığı toplantıda basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Vali Şahin son yıllarda Türkiye'de sıkça rastlanan kadına yönelik taciz ve cinayetleri de değerlendirdi. Şahin, kadın - erkek ayrımı yapmadığını fakat Anayasa'nın dünyada ilk kez kadınlara pozitif ayrımcılık tanıyan Anayasa olduğunu belirtti. Şahin, “Bu dünyada ilktir ve Anayasa'ya girmiştir, tanınması da gerekliydi. Bizim her zaman gururla bahsettiğimiz İslam dininde de kadının yeri çok farklı” dedi.

Sözlerine yerel gündeme değinerek devam eden ve Edirne'de geçtiğimiz günlerde T.Ü. civarında üniversiteli öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla tutuklanan Soner K. isimli kişinin savcı tarafından salınmasını hazmedemediğini belirten Şahin şöyle konuştu;

“Yerelde dikkatimi çeken bir konu oldu. Önümüzdeki hafta Başsavcıyla konuşacağım. Kadını taciz eden ve çok anlamsız hareket yapan bir kişiyi ilk etapta Savcı'nın salıvermesini hiç hazmedemedim. Dört kadını taciz edip eylemde bulunan bir kişiyi serbest bırakmak kadar abesle iştigal olamaz. İlgili kişi hakkında gereğinin yapılmasını gerekli yerlerden isteyeceğim. Bu konuda tolerans olmaz”diyerek hakimin ceza vermek için uğraşması gerektiğini savundu.

Vali Şahin “Cezası kanunda ne yazıyorsa vermek lazım. Günümüzde böyle değişik insanlar türedi açıkçası. Uyuşturucu alıp da öteye beriye saldıran, kendini cesaretli hisseden insanlara layık olduğu ceza fazlasıyla verilmeli. Ona ceza vermek için hakim adeta uğraşmalı. Hakimin istediği takdirde duruşmadaki aleniyeti bozması halinde 7 güne kadar tutuklama yetkisi var. Kaldı ki bir savcının salıvermesini ben şahsen hazmedemiyorum”diye konuştu.

“Ben cezaların hiç acımadan hiç indirim yapılmadan, kanunda ne yazıyorsa aynen uygulanması gerektiğini düşünüyorum” diyen Vali Şahin “ Duruşmada ağlasın, sızlasın bunlara merhamet edilmemeli. Merhamet edilecek yer var, edilmeyecek yer var. Bu konularda merhamet edilemez. Koca da olsa evlat da olsa bir şey değişmez. Kadın bizim dinimizde erkeğe olan bir emanettir. Emanete karşı böyle sert davranılması, yan bile bakılması benim için doğru olan bir hareket değildir”dedi.
Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde üniversiteli öğrenciler başta olmak üzere genç kızları elle ve cinsel organını göstermek suretityle taciz eden Soner K. isimli şahıs polis tarafından yakalanarak Adalete teslim edilmiş ancak şahıs savcılık tarafından serbest bırakılmıştı..

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30