banner137
banner25

Vali Şahin

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, UNESCO Dünya Kültür Merkezi Listesi'nde yer alan Tarihi Selimiye Camii’nin ziyaret yasağı uygulamasının kendi bilgisi dahilinde yapıldığını ancak bu denli dar tutulmasının ise bilgisi dışında olduğunu söyledi. Ziyaret alanının dar tutulmasına kendisinin razı gelmediğini ve alanın genişletildiğini kaydeden Vali Şahin, girişteki poşet kazanında yazan İstanbul Büyükşehir Belediyesi yazısının da silindiğini belirtti ve ,"Selimiye hiç bir zaman reklama konu olamaz" dedi.

            Edirne Devlet Hastanesi’ndeki ziyareti sırasında Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, gazetecilerin Selimiye Camii'ne ilişkin sorularını yanıtladı. Vali Şahin, Selimiye'de ziyarete ayrılan alanın dar olmasına razı gelmediğini ve genişletildiğini ifade etti.

            "SELİMİYE, HİZMET KABUL EDER REKLAM KABUL ETMEZ"

            Vali Şahin, "Selimiye Camii’nde ziyarete ayrılan bölünme benim bilgi tahtımda ancak bu denli dar tutulması bilgim dahilinde değil. Ben bir gazetede haberi görünce o akşam gitmek istedim ancak camii kapalı olduğundan dolayı gitmedim. Sabah saat 09:00’da oradaydım. Baktım hakikaten ziyarete ayrılan alan dar tutulmuş. Dar tutulmasına ben de razı değilim. Edirne’ye gelen Selimiye için geliyor. Bu hafta Cuma gününden Pazar günü akşam saat:23.00’a kadar 10 bin 300 kişi camimizi ziyaret etti. Sayısal rakamları camii için kullandığımız poşet uygulamasından tespit ediyoruz. Çok ziyaretçimiz var. Bu vesile ile de dar olan kısmı genişlettik. Şimdi tamamen camiinin yarısını ziyaretçilere ayırdık. Sadece namaz vakitlerinde kapanıyor diğer vakitlerde açılıyor” dedi.

            Bir gazetecinin Cami girişindeki üzerinde "İstanbul Büyükşehir Belediyesi" yazan poşet kazanıyla ilgili sorusuna ise Vali Şahin, “Artık üzerinde yazı yazmıyor. Yazı vardı da silindi. Bende son ziyaretim esnasında gördüm. Selimiye Camii, hiçbir zaman reklama konu olamaz. Selimiye Camii hizmet kabul eder ama reklam kabul etmez. Bu vesile ile poşet kazanında bulunan yazı silindi. Ben de yeni gördüm. Devamlı camiye gitmiyorum ve yazı silindi” diye konuştu. Ayrıca Şahin, "Selimiye Camii'ne yapılacak yeni aydınlatma sisteminde bir an önce tamamlanacak. Bu bizim görevimiz” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30