banner78
banner25

Vali Özdemir

Edirne Valisi Günay Özdemir 23 Nisan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun yıldönümü ve Çocuk bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.Vali Özdemir yayımladığı mesajda 23 Nisan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu ve Dünya çocuklarının bayramı olduğunu belirterek “bu günün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm Dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilişinin 97. yılını bir kez daha coşku ve gururla kutluyoruz.Tarihi boyunca hiçbir zaman boyunduruk altında yaşamayan Türk Milleti 23 Nisan 1920 de Türk Ulusunun egemenliğini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisini açarak yeni bir devlet kurdu. Yeni bir başlangıcın adı olan 23 Nisan aynı zamanda dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramıdır. Her yıl dünya çocuklarını bir araya getiren bu güzel günün kardeşliğe, sevgiye, hoşgörüye ve barışa büyük katkı sağlayacağına inancımız tamdır”dedi.

Edirne Valiliği olarak Bakan ülkeleri arasında dostluk ve barışın geliştirilmesi ve ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin güçlendirilmesine katkı sağlamak amacıyla 8. Balkan Şenliğini düzenlediklerini belirten Vali Özdemir “Balkan ülkelerinden gelen çocuklarımız barış ve medeniyetler şehri olan Edirne’mizin değişik bölgelerinde çeşitli gösteriler yaparak mutluluğumuza ortak olacaklardır.Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bugüne kadar TBMM çatısı altında milletimize emeği geçen tüm meclis üyelerini saygı, ebediyete intikal edenleri rahmetle anıyor, “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini diliyorum”dedi.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30