banner78
banner25

Vali Duruer Edirne günleri için Şumnu'da

Edirne Valisi Hasan Duruer, Bulgaristan’ın Şumnu kentinde, Edirne Valiliği ve Şumnu Kültür evi Derneği ortaklığı ile düzenlenen, “Edirne Şumnu Sanat Günleri”ne katıldı.

Edirne’den karayolu ile sanatçı ve müzisyenler ile Bulgaristan’ın Şumnu vilayetine gelen Vali Duruer ve beraberindeki heyet burada ilk olarak Bulgaristan’ın Burgas şehrinde bulunan Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Niyazi Evren Akyol’u ziyaret etti.

Konsolosluk binasında yapılan görüşmeye  Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu,Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Günörenil ve diğer ilgililer katıldı.

Başkonsolos Akyol, Bugaz’da yaptıkları çalışmalar ve diğer konularda Vali Duruer’e bilgi verdi. Vali Duruer’ de çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkonsolos Akyol’a çini bir vazo ikram etti.Konsoloslukta yapılan ziyarette iki ülke arasında yaşanan ticari gelişmeler ve ekonomik iş birlikleri görüşülerek yapılması gerekenler konusunda fikir alış verişinde bulunuldu.

Vali Duruer ve Başkonsolos Akyol ile beraberindeki heyet etkinliğin yapılacağı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Şumnu vilayetine geldiler.Burada ilk olarak Şunmu bölge müftülüğünü ziyaret eden Vali Duruer ve beraberindekiler buradaki görüşmenin ardından Tombul Cami olarak bilinen Şerif Halil Paşa camini ziyaret ettiler.Şumnu Bölge Müftüsü Mesut Mehmet cami hakkında  bilgiler verdi ve devam eden ve uzun bir süreden buyana bitmeyen caminin restorasyonu hakkında izledikleri süreci aktardı.

Bölge Müftüsü Mehmet, Şumnu’da Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir dizi etkinlik gerçekleştireceklerini belirterek “Şumnu’da toplam 140 cami ve mescit bulunuyor. Bunların yüzde 90’ında imam var, 70’ide maaş almakta”dedi.

Vali Duruer de bunun oldukça sevindirici olduğunu vurgulayarak, Tombul Cami’ni ziyaret ederek restorasyon konusunda bilgi aldı.

Vali Duruer, daha sonra Şumnu Gençlik evinde sergi açılışını yaparak buradaki Edirne Şumnu ve diğer bölgelerden gelen grupların gösterilerini izledi.

Halkoyunları gösterileri, şiir dinletileri de büyük ilgi gördü.

Öte yandan Şumnu Kültür Evi Derneği başkanı Nurten Remzi’de Vali Durer’e “Bizim valimiz” diyerek düzenlenen program hakkında bilgi verdi.Remzi etkinliğin Kuzey Bulgaristan’da herkes tarafından merakla beklenen bir etkinlik olduğunu ve çok sayıda izleyicinin otobüslerle Şumnu kentine geldiğini kaydetti ve katkısı olanlara teşekkür etti. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30