banner137
banner25

Uzunköprü UNESCO yolunda!
 Edirne Valiliği himayesinde; Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu tarafından düzenlenen ve Uzunköprü Meslek Yüksek Okulu ile Uzunköprü Belediyesi Kent Konseyi tarafından desteklenen ‘KÖPRÜ YÜRÜYÜŞÜ’ halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Hudut Taburu önünde başlayan yürüyüşe Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, T.Ü. Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen ile birlikte siyasi parti temsilcileri ve Havsa Belediyesi mehter takımı da katıldı.

Dünyanın en uzun kemerli taş köprüsü olan ve geçtiğimiz günlerde UNESCO’nun Geçici Miras Listesine giren tarihi köprüyü tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen yürüyüşe Trakya Üniversitesi Bisiklet Topluluğu da bisikletleri ile destek verdi.

Özellikle öğrenci grupların yoğun şekilde katıldığı yürüyüşten sonra halka ve basın mensuplarına Belediye Başkanı Enis İşbilen açıklamalarda bulundu.

İşbilen; “Öncelikle söylemek istiyorum ki bu gurur Uzunköprülü vatandaşlarımızındır. Uzunköprü Belediyesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün ortak hazırladıkları proje ile tarihi köprümüz UNESCO Geçici Dünya Miras Listesine girmeyi başarmıştır. Köprümüzü UNESCO Geçici Dünya Miras Listesine girdiğinden dolayı ayrı bir heyecan ve mutluluk içindeyiz. 570 yıllık tarihe sahip olan köprümüzün Dünyaca tanınması, Uzunköprü’nün turizmine katkıda bulunması ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesi ve atalarımızdan kalan bu tarihi mirasın yücelmesi için üzerimize düşen her görevi sonuna kadar en iyi şekilde yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’de yapmış olduğu konuşmada; “Mutluyuz çünkü ilimizden üçüncü bir eser UNESCO kapsamına alınıyor. 1393 metre uzunluğunda ve dünyanın uzun taş köprülerinden birisi Edirne'den UNESCO Somut Varlıklar Dünya Kültür Miras Listesi'ne geçici olarak giriyor. Şimdi sıra Edirne olarak Avrupa Kültür Başkenti listesine girme zamanı geliyor. Artık Uzunköprü’yü dünya tanıyacak. Turizm patlaması olacak. Ben emeği geçen başta başkanım olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Edirne’nin Selimiye’si gibi artık tüm dünya Uzunköprü’yü tanıyacak.” Dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30