banner137
banner25

Uzman heyet karar verecek!

Uzun bir süredir ağaç kesme tartışmalarını yaşandığı Edirne’de bundan böyle kesim işlemini yapan Edirne Belediyesi, ağaç kesim ve budama işlerinin oluşturulan uzman heyet nezaretinde yapılacağını belirtti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Başkanlığı’nda oluşturulan heyet bugün itibari ile Edirne’de bulunan cadde ve sokakları tek tek gezerek formunu yitirmiş ağaçların kesimi için rapor hazırlayacak.

Uzun yıllar bakımı yapılmayan ve görünüm itibari ile gerek çevresine gerekse yol üzerindeki akıcı araç trafiğinde olumsuz etkileyen ağaçlar uzman ekibin olur raporu vermesinin ardından kesilmeye veya budanmaya başlayacak.Formunu yitirmiş ağaçların bu şekilde budanmasının Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan geçtiğimiz yıl yanşan ve bir kişinin ölümü ile sonuçlanan ağaç kazasından örnek vererek “1,5 yıl önce bir ağacın kökünün kuruması nedeniyle devrilen ağacın altında bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Bundan bir ay önce Beykoz’da aynısı oldu. Böyle bir hoş olmayan bir olayın yaşanmasını hiç birimiz istemeyiz”dedi.

Başkan Gürkan ve beraberindeki heyet ilk olarak öğrencilerin yoğun olarak faaliyet gösterdiği Trakya Üniversitesi Ayşekadın yerleşkesi önünden işe koyuldu ve formunu yitirmiş ve budanması gereken ağaçları belirleyerek kesim sıralaması oluşturdu.

Edirne Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan mühendis, Orman İşletme Müdürlüğü ve Çevre Gönüllüleri Derneği’nden uzmanların yer aldığı heyetten bahseden başkan Gürkan “Bu komisyonda belediyemizin park ve bahçelerinden uzmanlar var. Orman mühendislerimiz var. Orman İşletme Müdürlüğü'nden orman mühendisi talep ettik. Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği’nden uzman istedik. Böyle bir komisyon oluşturduk. Bu komisyonumuz kentte özellikle yol kenarındaki bütün ağaçları inceleyecekler. Tek tek kontrol edecekler. Hangileri budansın diyorlarsa onlar budanacak. Hangileri kesilsin diyorlarsa onları da keseceğiz.Hiç bir insanın canı ağaçtan önemli değildir”dedi.

Çevre Gönüllüleri Derneği yönetim kurulu üyesi ve Ziraat Mühendisi Sabahattin Yıldırım ise oluşturulan komisyonda görev almaktan memnun olduklarını belirterek “bizler duyarlı insanlar ve konu uzmanları olarak bu kentin daha iyi ve daha güzel olması için elimizde geleni yapacağız”şeklinde konuştu.Kesilecek ve budanacak ağaçların bir hafta içinde belli olacağı ve çalışmalara başlanacağı belirtildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30