banner137
banner25

Uygulama başladı!
Kış lastiği takma uygulaması, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için bugün başladı. 
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012'de yürürlüğe giren "Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik"e göre, kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyecek. 
Uygulamanın yürürlüğe girdiği bugün olan Edirne’de Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler oluşturdukları kontrol noktalarında denetime başladı.
Ticari araçlar üzerine başlatılan uygulamada çok sayıda sürücünün kış lastiği uygulamasını riayet ettiği görüldü.
Özelikle Trakya’nın kuru soğuğu olması ve kar yağışının etkili olması nedeniyle sürücüler tedbirli olduklarını ve kış lastiklerinin diğer lastiklere oranla tutunmasının sürüş güvenliği açısından daha iyi olduğunu belirttiler.
Yapılan kontrollerde kış lastiği takan sürücülerin lastiklerinin belirlenen standartlarda olup olmadığı da kontrol edildi.Lastik diş derinliğini dijital ölçüm cihazı ile ölçen görevli memurlar 2 mm’nin altında olan lastiklerin uygun olmadığı uyarısında bulundular.
Bu arada önceki gün kendisini gösteren kar yağışından sonra lastik bayilerinin genelinde bir yoğunluk yaşandı.Yaşanan yoğunluğa oto lastikçiler zaman zaman cevap vermekte zorlandılar.
Kış lastiğinin 7 derecenin altına inen hava sıcaklıklarında takılması zorunluluğu var.Kış lastiği takmayan sürücülere 603 lira ceza uygulanırken uygulamanın 1 Nisan'da sona ereceği belirtildi.
Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ekiplerince, 1 Aralık 2015-1 Nisan 2016 arasında 87 araç sahibine 51 bin 227 lira, Emniyet Genel Müdürlüğünce 2 bin 927 araç sahibine 1 milyon 722 bin 405 lira, Jandarma Genel Komutanlığınca da 299 araç sahibine 177 bin 487 lira ceza kesilmişti.Geçen kış, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan 3 bin 313 ticari araç sahibine, kış lastiği takmadıkları için toplam 1 milyon 951 bin 119 lira para cezası uygulanmıştı.




banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30