banner137
banner25

Uyandılar!..
Edirne Haberci olarak 9 Aralık 2011 günü yapmış olduğumuz haberimizde aynen şu satırlara yer vermiş ve olacak kazaya dikkat çekmiş ve adata haberimizin içinde de kazayı tarif etmiştik.
Önlem nerede başlıklı haberimizde “Alternatif yollarla Edirne şehir içi trafiğini rahatlatmaya çalışan Edirne belediyesi, set yolu olarak bilinen Güler petrol önündeki yolu asfaltladıktan sonra aldığı sözde önlemlerle kazalara engel olabileceğini sanıyor. Çok sayıda sürücünün alternatif olarak kullandığı ve genelde alkollü sürücülerin gece tercih ettiği Set yolu Kirişhaneye kadar olan bölümünde adeta kazalara davetiye çıkartıyor.Konulan kasis var ve daralan yol tabelaları ile fosforlu işaretlerle önlem aldığı sanan belediyenin yol kenarına korkuluk koymaması faciaya davetiye çıkartıyor.Set üzerinde seyreden araçların bir çoğunun sürücüsü nehir ile adeta burun buruna giderken aracın banketten aşağı uçmaması sürücülerin profesyonelliğine kalmış durumda.Set ile Tunca nehri arasında bulunan alanın dar olması ve olası bir kazada araçların direk olarak nehre uçmasının kaçınılmaz olduğunu belirten sürücüler “asfalt atmak,uyarı levhası koymak çözüm değil.Bu tür yollarda bariyer koyarak sürücülerin sürüş güvenliğinin arttırılması gerekir.Gece birisi nehre uçsa bulunana kadar yaşamını yitirir”dediler.”şeklinde haber vererek kamuoyunun dikkatini çekmeye çalışmış ancak yetkililer tarafından 6 ay geçmesine rağmen hiçbir önlem alınmamıştı.
Haziran 2012 ayında iki kişinin ölümü ile sonuçlanan ölümlü trafik kazası sonrasında yetkililerin yaptığı açıklamalar ve ardından alınmaya çalışan önlemler adeta vatandaşlarla alay edercesine yapılmış, bugün ise yol kenarına konulan korkuluklarla alınacak önlemin ne kadar kolay olduğu anlaşılmıştı.
Resmi kurumlar arasında özelikle DSİ ve belediye arasında yapılan resmi yazışmalara göre de DSİ olası bir kazaya dikkat çekmiş ve belediyeye “yol olarak kullanıyorsan önlemini al demişti.Ancak aradan geçen zamanda sadece iki kişi yaşamını yitirmiş ve bugün gelinen noktada bariyerler döşenmeye başlamıştı.
Edinilen bilgiye göre Karayolları yetkilileri tarafından Edirne Valiliği talimatı ile konulmaya başlayan bariyerler set üstü yolu boyunca devam edecek ve olası bir kazanın olmaması için engelleyici olarak konulacaktı.
Yapılan çalışmayı yerinde gören vatandaşlar “nihayet uyandılar.Ancak her şeyimiz ters.Bu yolu on gün süre kapalı tuttular ve sonrasında yine açtılar.Bakın araçlar işlerken çalışma yapıyorlar.Yol kapalıyken bu çalışmayı yapsalar günaha mı girerlerdi”diyerek yapılan işede tepki gösterdiler.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30