banner78
banner25

Uyan belediye uyan!
Bu sabaha karşı Edirne merkezde bulunan bazı caddeler üzerinde meydana gelen trafik kazaları büyük eleştiri sebebi oldu.
Kentte gece boyunca etkili olan soğuk hava sabah karşı yağan yağmur ile birlikte buzlanamaya neden oldu.Buzlanmanın yarattığı etkiden dolayı bazı caddeler üzerinde maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazaları meydana geldi.Tunca nehri üzerinde bulunan Tunca köprüsü üzerinde meydana gelen maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazasında 3 araç birbirine girerken Saraçhane kavşağında iki, Karaağaç girişinde de iki araç birbirine girdi.
Yağmurun çiselemeye başlaması ile sabah saatlerinde özellikle bazı köprülerin üzerleri ile bazı yokuşların gizli buzlanma yapması ile sürücüler zor anlar yaşadılar.
Tunca köprüsü üzerindeki kazada 22 DD 254 plakalı motosiklet sürücüsü toplu taşıma aracının durak harici yolcu indirmek istemesi sırasında yolun kaygan olması nedeniyle motosikletini kaydırarak minibüsün altına girdi.Kazada motosiklet sürücüsü yaralanırken,arkadan gelen araçlardan 22 DN 466 plakalı araçta öğrenci taşıyan 22 S 0286 plakalı araca arkadan çarptı.
Çarpmanı etkisi ile motosiklet sürücüsü yalanırken diğer araçlarda maddi hasar meydana geldi.
Adeta buz pistine dönen yolda araçların yavaş seyretmesi için polisler defalarca uyarı yaparken belediye ekiplerinin tüm uyarılara rağmen gelmemesi ve yolu tuzlamamsı diğer sürücülerin tepkisine neden oldu.
Aradan geçen 1 saatlik zaman sonrasında belediye ekibi olay yerine gelerek köprü üzerinde tuzlama çalışması yaparken vatandaşlar “belediyenin bundan haberi yok mu?Havanın buzlu ve yağmurlu olacağı meteorolojiden bildiriliyor.Köprü üzerleri en riskli yerler.Vatandaşları neden riske ediyorlar?”dediler.
Geçtiğimiz kış aylarında da çok sayıda maddi hasarlı kaza aynı sebepten dolayı meydana gelmiş, 30 Aralık 2006 günü meydana gelen ve belediyenin yolu tuzlamamasından kaynaklanan bir başka kazada ise aynı yerde göreve giden jandarma aracı kaza yapmış ve bir üsteğmen şehit olmuştu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30