banner137
banner25

Ülkenin yüzde 72 eroni Kapıkule'de yakalandı!
 Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, geçen yıl 1 ton 387 kilo uyuşturucu ele geçirdiklerini, bunun Türkiye'de ele geçirilen uyuşturucunun yüzde 72'sini oluşturduğunu belirterek, “Gümrük olarak görevimizi yapıyoruz, hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz” dedi.

Kapıkule Gümrük Sahası VİP Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıyla 2014 yılında gerçekleştirilen faaliyetleri anlatan Bölge Müdürü Yalçın, 2014 yılının rekorların kırıldığı bir yıl olduğunu söyledi. Rakamlar vererek 2014'te gerçekleştirilen araç-giriş çıkışlarına değinen Yalçın, 2013 yılına göre 2014'te yolcu aracı miktarında yüzde 10 artış olduğunu vurguladı. Artan araç sayısı ve özellikle yaz aylarında gurbetçilerin de gelmesiyle yoğunlaşan trafiğe dikkat çeken Yalçın şöyle konuştu;

“Yaz ayında bütün gurbetçilerimiz sözleşmiş gibi aynı anda geliyorlar doğal olarak hep beraber Türkiye'ye girmek istiyorlar, haliyle de böyle bir yoğunluk oluyor. Ama hiçbir zaman durma yaşamadık. Yani hiçbir zaman Bulgar tarafına biraz araç göndermeyin demedik. Aldığımız tedbirlerle böylelikle iyi bir sene geçirmiş olduk. Öte yandan artan araç sayısına paralel olarak yolcu sayısında da artış oldu doğal olarak. Son 2 yılda yüzde 20 yolcu sayısının arttığını görüyoruz.”

“KAPIKULE STADYUM GİBİ, MAÇ YOKKEN BOŞ”

Gümrük sahasının boş olduğu zamanlarda kendilerine sürekli “Niye bu kadar boş?” diye sorulduğunda “Burası stadyum gibi, maç yokken boş” dediğini söyleyen Yalçın; “Her zaman diyoruz ya şu an Kapıkule Gümrük sahası niye boş. Aslında bu örnek bizimde hoşumuza gitmeye başladı. Bizimkisi bir stadyum gibi, maç yokken boş, maç olduğu zaman yaz sezonunda rekorları kırdığımız zaman bir anda doluveriyor. Yaz ayında gurbetçilerimiz gelmeye başladığı zaman tatil için maç o zaman başlamış oluyor” dedi.

“YAKALANAN UYUŞTURUCUNUN YÜZDE 72'Sİ KAPIKULE'DEN”

Değerlendirmelerine kaçakçılık olaylarına değinerek devam eden Yalçın, hedeflerinin sıfır kaçakçılık ve yüzde yüz caydırıcılık olduğunu söyleyerek şu bilgileri verdi;

“Uyuşturucuda aslında geçen yıla göre sayı arttı. Olay sayısı artsa da kilo sayısı artmadı. Bu da demekki caydırıcılık oranımız yükselmiş gibi gözüküyor. Yakaladığımız maddeleri Türkiye'nin diğer bölgelerde gümrüklerde yakalanan uyuşturucu sayısıyla kıyaslarsak 1 ton 387 kilo ile biz yüzde 72'sini yakalamışız.”

“TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Yalçın özellikle 2014 yılında bir önceki yıla göçmen yakalama olaylarındaki artışa dikkat çekerek 5 kat arttığına dikkat çekti. Yalçın; “Göçmen sayısında geçen seneye göre çok ciddi bir artış var. 159'dan 825'e çıktı geçtiğimiz sene göçmen yakalama sayısı. Çok ciddi bir artış bu. 5 katlık bir artış. Bizi gerçekten üzüyor yani bu. Bunların çok trajik konular, keşke yaşamasak. İster istemez gümrük olarak görevimizi yapıyoruz, hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz, yoksa kapılarımızdaki sağlıklı trafiği tamamen tıkamış oluruz ve karşımızdaki ülkelerin de güvenini kaybetmiş oluruz. Ne olursa olsun yüzde yüz caydırmak istiyoruz. Bizim kapılarımızda bu tip bir harekete izin veremeyiz” şeklinde konuştu.

YALÇIN'A BASIN'DAN DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Öte yandan 2014 değerlendirme toplantısı sonunda basın mensuplarının da Müslüm Yalçın'a bir sürprizi oldu. 50'nci yaş gününü kutlayan Yalçın'a makamında pasta sürprizi yapan basın mensuplarının bu jestinden oldukça duygulanan Baş Müdür Yalçın; “Hepinize çok teşekkür ediyorum. Önemli olan sağlıklı ve beraber yaşayıp geride hoş bir seda bırakmak” dedi.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30