banner78
banner25

Üç ülke seyredecek!

Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92’nci yılı kutlamalarında bir ilk yaşanacak.Jet uçaklarına alışık olmayan Edirne’de gökyüzü jet sesleri ile yankılanacak.

2005 yılında Türk Yıldızları adı altında Edirne’ye gelerek bir gösteri düzenleyen grup 9 yıl aradan sonra bu defa Solo Türk adı altında Edirne semalarında dosta düşmana gösteri yapacak.Edirne’nin iki ülkeye sınır olması asabiyle ayrı bir önem taşıyan gösterinin ilk uçuşu Pazartesi günü yapılacak olan provalarla gerçekleşecek.25 Kasım Salı günü ise Solo Türk grubu asıl gösterisini yaparak Edirneliler başta olmak üzere Yunanistan ve Bulgaristan’ın sınır illerinde yaşayan komşularımızında seyredeceği şekilde uçuşunu gerçekleştirecek.

Edirne’nin sınır kenti olması nedeniyle özel bir yere ve öneme sahip olduğunu belirten Edirne Valisi Dursun Ali Şahin konu hakkında yaptığı açıklamada 25 Kasım Edirne’nin Kurtuluşu asabiyle bir gösteri uçuşunun uygun olacağını düşündüğünü belirterek, Solo Türk uçuş grubu yetkilileri ve Hava Kuvvetleri Komutanı ile görüşerek böyle bir taleplerinin olduğunu ilettiklerini ve uçuş gösterisi için onay aldıklarını kaydetti.

Vali Şahin açıklamasında “Bundan beş gün kadar önce Solo Türk ve Türk hava Kuvvetleri Komutanımızla görüştüm.Edirne’nin bayramlara karşı farklı bir gösterişi var.Türkiye’de olmayan hususları ben Edirne’de gördüm.Resmi yazıları yazdıktan sonra değerli Sağlık Bakanımız Dr.Mehmet Müezzinoğlu ile de görüşerek kendiside Genel Kurmay Başkanımız ile görüştü.Solo Türk Pazartesi günü prova uçuşunu gerçekleştirdikten sonra Salı günü Edirne’nin kurtuluş günü asıl uçuşunu yapacak”dedi.

Sınır kenti olmamızdan dolayı komşularımızda da bir endişeye mahal vermemek için resmi makamlar aracılığı ile uyarı yaptıklarını belirten Vali Şahin “Tabi bu uçuşu sınır komşularımız Yunanistan ve Bulgaristan’da seyredeceği için ayrı bir önem taşıyor.Arkadaşlarımız Edirne’deki Büyükelçiliğimiz aracılığı ile resmi yazı yazarak Yunanistan ve Bulgaristan makamlarını uyaracaklar.Sınırımıza yakın olan bölgede yaşayan halkın tedirgin olmaması için uyarımızı yapacağız”dedi.

Grup F-16 savaş uçaklarının bu tip gösteriler için tasarlanmış yerli yapım uçaklarını kullanıyor.4 lü kol gösterisi yapacak olan uçaklar sesten hızlı uçabiliyor.Uçakların Balıkesir’de bulunan 9’ncu Ana jet Üssünden havalanarak ilimize gelmesi bekleniyor.

Selimiye cami üzerinde uçuşun yoğunlaşması beklenirken,alçak uçusun mümkün olmadığı, bunun tarihi eserlere zarar verebileceğinden kaynaklı olduğu ifade ediliyor.

Uçuşlar Yunanistan’ın Kastanies ve Orestiada, Bulgaristan’ın ise Kapitan Andreovo kasabalarından net bir şekilde izlenebilecek.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30