banner78
banner25

Türkiye'ye giriş-çıkışlar durdu!

İç İşleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sınır kapılarında ve emniyet ağında kullanılan Pol-net (Polis network) sisteminin çökmesi üzerine gümrük kapılarında giriş çıkışlar durdu.

Saat 19:00 itibariyle duran sistem yüzünden Avrupa’ya açılan kara sınır kapıları başta olmak üzere Havalimanları ve Tren Gar’ında pasaport işlemleri yapılamadı.

Sorun nedeniyle Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kara sınır kapısı Kapıkule,Hamzabeyli, Pazarkule,Kırklareli-Dereköy ve İpsala sınır kapsılarında araç kuyrukları oluştu.

Edirne’ye veya başka illere gelen ve yurt dışına çıkış yapmak isteyen yabancılar yurt dışına çıkamazken,yurt dışından ülkemize giriş yapmak isteyen vatandaşlarda sınır kapılarımızda beklediler.

Pasaport işlemlerinin normal şartlarda sistem çökmesi durumunda polis tarafından mauel (elle) yapılabildiği, FETÖ/PDY yapılanması mücadelesi kapsamında yurt dışına illegal çıkışlar olabileceği düşüncesiyle buna izin verilmediği belirtildi.

Son zamanlarda sürekli yaşanan sistem çökmesi ve Pol-Net arızasının bir siber saldırı olma olasılığı üzerinde duruluyor.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30