banner137
banner25

Türkiye’de yaşayan Bulgaristan vatandaşlarına kötü haber!
Bulgaristan’da yaklaşan genel seçimler öncesi harekete geçen iktidar partisi Türklerin temsil edildiği Hak ve Özgürlükler HÖH’ün önerisini red etti.
Bulgaristan parlamentosunda görüşülen ancak kabul görmeyen öneriye göre HÖH milletvekillerinin, vatandaşların yerel seçimlerde oy kullanabilmeleri için kayıtlı olduğu adreste seçim günü öncesi 6 ay süreyle ikamet etmiş olma şartının kaldırılması isteği parlamentoda çoğunluk tarafından kabul edilmedi.
HÖH aynı şekilde, Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili seçimlerinde oy kullanma koşulu olan seçim gününden önce 3 ay süreyle Bulgaristan’da ikamet şartının da kaldırılmasını istedi ancak bu istek de kabul edilmedi.
Kabul edilmeyen öneri sonrasında oy kullanma hakkı bulunan kişilerin yapılacak olan genel seçimlerde oy kullanamayacağı belirtilirken eski yasanın aynen yürürlükte kaldığı, seçimlerde Türk partisinin bu sebepten dolayı oy kaybı yaşayabileceği belirtiliyor.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30