banner78
banner25

Türkiye ve Balkanlar'da ilk!
Dünya'da örnekleri Amerika, İngiltere ve İtalya gibi ülkelerde bulunan Kardiyoloji-Onkoloji Polikliniği Türkiye, Doğu Avrupa ve Balkanlar'da ilk kez Trakya Üniversitesi (T.Ü.) Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde açıldı. Kanser hastaları açısından oldukça büyük önem taşıyan poliklinikle tedavi süreçlerinde yapılan işlemlerde kalplerinin korunması ve yaşam sürelerinin uzatılmasının hedeflendiği belirtildi.

Oxford ve Cambridge gibi seçkin üniversitelerin çatısı altında bulunan Kardiyoloji-Onkoloji bölümü Türkiye ve Balkanlar'da ilk kez T.Ü. Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Polikliniği bünyesinde hizmete açıldı. Hastanenin birinci katı Kardiyoloji Polikliniği’nde düzenlenen açılışa Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Kosova Prizren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rame Vataj, TÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Ümit Başaran, Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kenan Yalt ve öğretim üyeleri katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Prof.Dr. Yener Yörük, onkolojik ve kardiyolojik açıdan T.Ü.'nün gücünden bahsederek; “Trakya Üniversitesi bildiğiniz gibi Onkoloji de çok güçlüydü, Kardiyoloji de çok güçlüydü. Bu iki temel önemli birimin burada birleşmesini görüyoruz. Bu konuda da ülkemizde kamu da ve özelde ilk merkez olma özelliği taşıyoruz. Doğu Avrupa’da ve Balkanlar’da ki ilk merkeziz. Bölgemize ve insanımıza şifalar dağıtmasını diliyoruz” dedi.

T.Ü. Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. Kenan Yalta da kanser hastalarının yakından takip edilmeleri gerektiğinin altını çizerek, kalbin bu noktadaki önemine değindi. Prof.Dr. Yalta; “Bu hastaların bir kısmı Kemoterapi alıyor, bir kısmı Radyoterapi alıyor, bir kısmı da cerrahiye gidiyor. Fakat yaşam sürelerini uzatmak için bunlara rağmen çok geniş çaplı mücadelenin gerçekleşmesi gerekiyor. Bu açıdan kalp, onkolojik durumdan en fazla etkilenen organ ve bu açıdan bu hassas durumdaki hastaların takibinin çok yakından yapılmasını sağlamak amacıyla ve aynı zamanda bilimsel verilerimizi bilimsel arena da paylaşmak amacıyla bu birimimizin hizmete girmesi gerçekten hepimizi çok derinden mutlu etti” şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30