banner137
banner25

Turizm otobüsümüz geldi!

Tarih ve Kültür şehri, Osmanlı'ya 92 yıl başkentlik yapan ve birçok tarihi eseri bünyesinde barındıran Edirne'ye 'Panoramik Gezi Otobüs'leri getirtmeyi amaçlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan geçtiğimiz ay yapılan Belediye Meclis Toplantısındaki kararını jet hızıyla uyguladı ve 655’nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Haftası etkinlikleri öncesinde iki katlı İngiliz tipi otobüsü getirtti.

ETUS Edirne Toplu Ulaşım Aş tarafından getirtilen ve deneme amaçlı Edirne’de belirlenen güzergahlarda turizm tanıtımı yapacak olan ve üzerinde Kırkpınar ve Selimiye Cami resimlerinin bulunduğu otobüs Edirne’ye geldi.

Deneme amaçlı ücretsiz olarak hizmet verecek olan iki katlı turizm otobüsü dünya'da birçok şehirde bulunuyor ve adına City Sightseeing – Hope on Hop Off Tour deniliyor.

Otobüsün yolcu koltukları bölümünde 6 yabancı dil seçeneği bulunuyor ve takılan kulaklıklar vasıtasıyla güzergah üzerindeki tarihi eserler yanına yaklaştıkça özel bir anlatımla turistlere aktarılıyor.

Turistlere panoramik şehir turu sağlayacak gezi otobüslerinin Ulaşım Komisyonu tarafından başlangıç noktası Selimiye Cami altı olarak belirlenen güzergâhı ise şu şekilde;

“Selimiye Camii altı, Eski Camii (Ulu Camii), Talatpaşa Caddesi, Londra Asfaltı, Yeniimaret Yıldırım Sokak, Kum Yolu Nazar Baba Sokak, Beyazıt Cadde, Sarayiçi, 10000 Sokak, Sarayakpınar Yolu, Av. Murat Kayasöken Caddesi, Bademlik Caddesi, Yıldırım Caddesi, Hıdır Baba Sokak,Tabyalar Yolu Sokak istikametinden geri dönerek Feyzan Sokak, Sarı Bayır Sokak, Kapıkule Yolu Caddesi, Sedde Sokak, Dar'ül Caddesi, Ferhat Ağa Sokak, Sedde Yolu Sokak, Tunca Köprüsü, İki Köprü Arası Caddesi, Meriç Köprüsü, Lozan Caddesi, Ressam Hasan Rıza Caddesi, Arifiye Caddesi, Halasiye Caddesi Orta Köy Caddesi, Lozan Caddesi İki Köprü Arası Caddesi, Sedde Yolu Sokak, Ferhat Ağa Sokak, Dar'ül Hadis Caddesi, Alemdar Caddesi, Tarlakapı Caddesi, Şehit İstiklal Vardar Caddesi, Atatürk Caddesi, Şükrüpaşa Anıtı, Talatpaşa Caddesi, Selimiye Camii ve Eski (Ulu) Camii.”

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30