banner78
banner25

T.Ü.’nün yeni rektörü Yener Yörük oldu!
14 Haziran günü Trakya Üniversitesinde yapılan rektörlük seçimleri sonrasında 9 aday arasında sıyrılmayı başaran ilk üç sıradaki adaylardan Prf.Dr.Yener Yörük Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayı sonrasında Trakya Üniversitesinin yeni rektörü oldu.
2 dönemden bu yana rektörlük görevini sürdüren Prf.Dr.Enver Duran’dan bayrağı devralacak Prf.Dr.Yener Yörük’ün YÖK sıralamasında da ilk sırada yer alarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün önüne giderek rektör almaya hak kazandığı belirtildi.
Seçimlerin yapılmasından önce rektör olacağına kesin gözü ile bakılan Prf.Dr. Yener Yörük’ün 14 Haziran günü yapılan ilk seçimlerde ilk 6 isim arasında yer aldığı,YÖK tarafından da ilk 3 e yazıldığı ve son onay mercii olan Cumhurbaşkanlığı katında da seçileceğine kesin gözü ile bakıldığı belirtilmişti.
 Seçimlerde en çok oyu,137 oyla Prof. Dr.Muzaffer Demir toplarken onu sırasıyla;Prf. Dr.Yener Yörük 111 oyla takip etmişti.
556 akademisyenin oy kullandığı seçimler sonrasında Cumhurbaşkanı Gül’ünde onayı sonrasında Prf.Dr. Yener Yörük Trakya Üniversitesinin 8 nci dönem rektörü oldu.
Köşkten yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK tarafından Köşk'e gönderilen rektör atalamaları listesine göre 19 üniversiteye rektör atadı. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130 uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından seçilen Yörük’ün önümüzdeki günlerde görevine başlayacağı belirtildi.
Manisa 1963 doğumlu olan Yörük Eskişehir Anadolu Lisesi’nden 1981 yılında   mezun oldu ve üniversite sınavında Türkiye genelinde ilk yüz öğrenci arasına girerek, İstanbul Tıp Fakültesi’nde lisans eğitimime başladı.1987 yılında mezun olduktan sonra bir yıl Gümüşhane Köse’de mecburi hizmet   sonrası Üniversitenin Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı’nda   ihtisasa başlayan Prf.Dr.Yörük bu süreçte 3 yıl Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi’nde ve 1 yıl İngiltere Newcastle Freeman Hospital Regional Cardiothoracic Center’da çalıştıktan sonra 1993 yılında Trakya Tıp Fakültesi’nde Göğüs Cerrahisi uzmanı oldu. Aynı yıl yardımcı doçent, 2001 yılında doçent ve 2007 yılında profesör olan Yörük Kanada Toronto General Hospital, University of Toronto’da 2011 yılında üç ay süreyle akciğer transplantasyonu ve göğüs cerrahisi uygulamaları üzerine çalışarak, son gelişmeleri gözlemledi. İdari görevler olarak 1994-1997 arasında Trakya Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcılığı, 2005-2009 arası Trakya Üniversitesi Vakfı Genel Sekreterliği, 2008- 2011 arası Trakya Tıp Fakültesi Kurulu seçilmiş profesör üyeliği yapan Yörük Üniversite Yönetim Kurulu üyeliğini 2008 yılından itibaren yürütmekteydi. Ayrıca Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı başkanlığını 1993 yılından beri, 2004-2007 yılları dışında, yapmakta olan Yörük SCI’de 31 adet olmak üzere toplam 188 yayın ve bildirim ile 98 uluslararası atıfı bulunuyor. Yörük evli ve iki çocuk babası.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30