banner78
banner25

T.Ü’nün Akademik mezunları!
Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) akademik unvanı değişen 117 personel için tören düzenlendi.
Törene Edirne Valisi Gökhan Sözer,İl Jandarma Alay Komutanı Selman Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Belediye Başkan yardımcısı Nihan Akdere ve akademik kariyer sahibi çok sayıda görevli ile yakınları katıldılar.
Balkan Kongre merkezinde yapılan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Akademik Senfoni orkestrası eşliğinde verilen müzik ziyafetinin ardından üniversitenin tanıtımının yapıldığı sunum Rektör Prf.Dr.Enver Duran tarafından yapıldı.30 yıla damgasını vuran Trakya Üniversitesinin bugünlere gelişi ve üniversiteler arasında ki yerinin anlatımının ardından kürsüye Edirne Valisi Gökhan Sözer gelerek konuşma yaptı.Vali Sözer, Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Trakya Üniversitesi'nin kente büyük katkılar sağladığını belirterek Akademik çalışmalara emek veren öğretim üyelerine teşekkür etti ve ''Bugün bir akademik törenle birlikteyiz. Bilime ve akademik çalışmalara emek ve katkı sağlayan kişilere rütbeleri ve rütbeleri verilecek. Ben akademik unvanı yükselen tüm öğretim üyelerini tebrik ediyor, kendilerine başarılar diliyorum'' dedi.
TÜ Rektörü Prof. Dr. Enver Duran da Türkiye'de her 5 öğrenciden birinin üniversitelerine birinci tercih yaparak geldiğini belirtti. Üniversitelerinde 1429 akademik personel bulunduğunu ifade eden Duran, bugün bu personellerden 117'sinin akademik unvanının yükseleceğini söyledi.
Üniversitelerindeki eğitim sistemi, alınan başarılı sonuçlar, yeni açılan fakülteler ve yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Duran, eğitime katkı veren herkese teşekkür etti.
Konuşmaların sonunda akademik unvanı değişen 117 personel cübbelerini giyerek teşekkür belgelerini aldı. Törende ayrıca üniversiteden emekli olan 23 personele de teşekkür plaketleri verildi.
NBA Basketbol liginde oynayan Enes Kanter’in babası Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyelerinden olan Prf.Dr.Mehmet Kanter ise salonda duygulu anlar yaşadı.Dünya çapında imza attığı başarısından dolayı teşekkür belgesi alan Prf.Dr.Kanter Trakya Üniversitesinde olmaktan son derece memnun olduğunu belirterek İstanbul Medeniyet Üniversitesine gitmesinin de kendisini son derece üzdüğünü kaydetti.Kanter  kendi branşı ile ilgili verdiği örnekte “siz embriyo olarak ne kadar üst düzeyde bir embriyo olursanız olun,eğer implanta olacak yatağınız yoksa yuvalanacağınız bir ortamınız yoksa o üst düzey embriyo hiçbir işe yaramaz.İşte ben Trakya Üniversitesinde kendim çok iyi bir yatak buldum.Bu konuda arkadaşlarıma ve sayın hocama çok teşekkür ederim”dedi ve duygulu anlar yaşadı.  
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30