banner78
banner25

T.Ü.Akademik yılı açılışını gerçekleştirdi.
30 yıllık geçmişe sahip olan Balkanların en büyük Üniversitesi Trakya Üniversitesi, Akademik yıl açılışını bugün gerçekleştirdi.
Balkan Kongre merkezinde yapılan açılışa Edirne Valisi Hasan Duruer, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Yunanistan Edirne konsolosu Katerina Varvarigu, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, İl jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, kaymakamlar, belediye başkanları, konuk rektörler, öğretim üyeleri ve öğrencilerin yanı sıra Bulgaristan’ın Varna,Sofya ve Filibe Üniversiteleri rektörleri ile bazı öğretim görevlileri ve Edirne’de görev yapan eski diplomatları katıldı.
Tören Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı tarafından seslendirilen İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.
Törende konuşma yapan Rektör Prf.Dr. Yener Yörük üniversite hakkında bilgiler vererek Üniversitenin 34 bin 222 öğrenci ile hizmet verdiğini ve Balkanların en büyük üniversitesi olduğunu kaydetti.Yörük konuşmasında “T.Ü 580'i öğretim üyesi olmak üzere bin 500'e yakın öğretim elemanı ile Balkanların büyük bir akademik kurumudur. Öğrencilerimiz, üniversitemizde gerekli mesleki bilgi ve becerilerini kazanmanın yanı sıra tarih bilincini, edebiyat ve sanat sevgisini de edinmeliler''dedi.
Akademik açılışa katılan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay’da kürsüye gelerek bir konuşma yaptı Günay ''1981 yılında brüt okullaşma oranımız yüzde 6.2 iken bugün yüzde 70'i geçmiş durumda''diyerek Türkiye'de 2006 yılında 76 olan üniversite sayısının bugün 168'e çıktığını belirtti.
Ülkemizde 6 yılda 92 yeni üniversitenin açıldığını, bu büyüme ve genişlemenin zaman zaman eleştirilere de konu olduğunu ifade eden Günay, şunları söyledi:
''Bu olağanüstü bir atılım sayılabilir. Gerçekten Türkiye'nin birikmiş beklentilerinin fiiliyata dönüşmesi olarak söyleyebiliriz. Zaman Zaman bu kadar büyüme ve genişleme eleştirilere konu oluyor. 1955 yılında Ege Üniversitesi açılırken (Ege'de de üniversite olur mu) diye eleştirilmiş. 1992 yılında yeni üniversiteler kurulduğunda bu üniversitelerin yüksek lise olduğunu söyleyerek çok ağır eleştiriler yapıldığını bizzat katıldığım toplantılarda dinledim. Bugün o üniversiteler, Türkiye'nin eski birçok eski üniversitelerinden daha iyi göstergelere sahip”dedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30