banner137
banner25

TÜ Rektörü Prof. Dr. Enver Duran:''Bizim elimizde insanlık sevgisi yüreğimizde de hizmet aşkı var''
Trakya Üniversitesi(TÜ) Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, ''Bizim elimizde insanlık sevgisi yüreğimizde de hizmet aşkı var'' dedi.
Prof. Dr. Duran, Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yılda bir kez de olsa bugün sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getireceklerini belirtti. Hekimlerin yüreğinde karşılıksız bir hizmet aşkı olduğunu ifade eden Duran, ''Tıp insanlık sevgisinin kopmadığı bir sanattır. İşte biz bunu icra ediyoruz. Bizim elimizde insanlık sevgisi yüreğimizde de hizmet aşkı var. Bunun dışında bir şey yok. Bazı sektörlerde çalışanlar tazminatlarını ileriye doğru götürebiliyorlar, emeklilik hayatlarına. Biz doktorlar göremiyoruz. Hani sanki elektriği kesilmiş gibi açıkta bırakılıyoruz'' diye konuştu.
Duran, Türkiye'de şu anda 80'e yakın tıp fakültesi olmasına rağmen bu fakültelerin çoğunun alt yapısının yetersiz olduğunu öne sürdü.
TÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Ege de bir çok meslektaşının gelecekle ilgili kaygılar yaşadığını belirterek, yetkililerden kimseyi mağdur etmeyecek etkili bir sağlık sistemi oluşturmalarını istedi.
Konuşmaların ardından meslekte 30, 40 ve 50. yılını dolduran doktorlara sertifika verildi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30