banner78
banner25

Tredaş’tan gerilimi yüksek toplantı!
Merkezi Tekirdağ’da bulunan Tredaş Genel Müdürlüğünün yeni Genel Müdürü Yusuf Baykan ilk toplantısını yüksek gerilimli geçirdi.Toplantıda Edirne merkeze bağlı ilçe ve beldelerin Belediye Başkanları ile bir araya gelen Tredaş’ın yeni yönetimi ilk karşılaşmasında gazetecilerden gol yedi.Düzenlenen toplantı saatini 12:30 olarak bildiren Tredaş yetkilileri gazetecileri bekletince bir grup gazeteci toplantıyı başlamadan terk etme kararı aldı.Alınan bu karar karşısında devreye giren Tredaş’ın eski genel müdürü şimdiki Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Erdoğan gazetecileri ikna ederek toplantıya bir an önce başlattı ve gazetecilere bilgi verdi.
Düzenlenen toplantıda Edirne’de bulunan Belediye Başkanları ile bir araya gelen Tredaş yetkilileri Belediye Başkanlarından da ağır eleştiriler aldılar.Özellikle son yapılan uygulamaların başında gelen sokak aydınlatmaları konusunda kendilerine haksızlık yapıldığını belirten belediye başkanları bazı konularda daha hassas davranılmasını isteyerek destek istediler.
Yenir bir şirket anlayışı ile çalışmaları hakkında bilgi veren yeni Genel Müdür Yusuf Baykan Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ) olarak Trakya Bölgesi'ne 2015 yılı sonuna kadar 150 milyon liralık yatırım gerçekleştireceklerini belirtti.
Baykan, toplantıda yaptığı konuşmada, 4 saat kesintisiz ve kaliteli enerjiyi, nihai tüketicilere iletmenin uğraşını verdiklerini ifade ederek, ''2015 yılı sonuna kadar 150 milyon liralık yatırımı, Trakya genelinde gerçekleştireceğiz. İhtiyaçlar çerçevesinde vatandaşı rahatlatmak, arızaları gidermek hem de beklenen talepleri karşılamak için yatırımları sıraya koyduk. Belediye başkanlarımızla da bu konuyu görüştük'' dedi.
Belediye başkanları ile koordineli bir şekilde çalışarak hem mevzuata uyan hem de vatandaşın sıkıntılarını gideren bir çalışma içerisine gireceklerini anlatan Baykan, ''Sokak aydınlatmalarının ücretleri, 2015 yılının sonuna kadar Hazine Müsteşarlığı tarafından ödenecek. Şu an için sokak aydınlatmalarını belediyelerin alması söz konusu değil. Her köyün, her beldenin, her mahallenin kendine özgü sorunları var. Onları bundan sonra detaya inip projelendirip, mevzuata uygun hale getireceğiz'' şeklinde konuştu.
TREDAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Erdoğan da belediye başkanları ile sokak lambaları ve bölgeye yapılan yatırımlar hakkında görüş alış verişinde bulunduklarını söyledi.
Erdoğan, ''Hazine, mevzuata uygun olmayan sokak aydınlatmaların parasını ödemek istemiyor. O nedenle bu şekildeki sokak aydınlatmalarının kesilmesini istedi. Hazine bu konuda gerekli denetimleri başlattı. Bununla ilgili bizim ve belediyelerinde çalışmaları başladı. İnşallah vatandaşları daha mutlu edecek haber vereceğiz'' diye konuştu.
Baykan, kamuoyunda geçtiğimiz günlerde konuşulan ve özellikle köy muhtarlarının tepkisine neden olan "gereksiz" aydınlatma direklerinin sökülmesine yönelik uygulamanın hatırlatılması üzerine de bunu adil bulmadığını ancak yönetmeliklere de uymak zorunda olduklarını söyledi. Baykan şöyle konuştu;
"Bence gereksiz aydınlatma değil ama bizim yapmamız gereken mevzuata uygun hale getirmek. Bizim amacımız yönetmelikler bize neyi öngörüyorsa onları yapmak. Gereksiz olduğunu düşünmüyoruz ama bizim seçme şansımız yok biz bunları uygulamakla yükümlüyüz. Şahsen bana sorarsanız adil bir uygulama değil aydınlatmaların aslında bu şekilde eskiden olduğu gibi kalması gerekiyordu ama bu konuda bir hassasiyet var. Gelmiş ve sürekli de gelmekte olan talimatlar var ve bunların çok ağır yaptırımları var biz o talimatları yerine getiriyoruz sadece. Benzer uygulamalar diğer bölgelerde de var. Sadece bizde değil.”dedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30