banner78
banner25

Trakya Hayvancılığının geleceği konuşulacak!
Tarım ve hayvancılık konusunda Türkiye’de lider bölge konumunda olan Trakya’da adına yakışan bir kongre düzenleniyor.
Edirne Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleşecek olan kongreye Gıda Tarım ve Havyacılık il Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi destek verecek.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in de katılımının beklendiği program iki gün sürecek.Perşembe günü konukların gelmesiyle başlayacak olan program öncesinde Edirne Ticaret Borsası salonunda ise hazırlıklar sürüyor. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mutafa Yardımcı Trakya’da Süt ve Süt Ürünleri Üretiminin Geleceğinin tartışılacağı kongreye ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Süt sektörü ile ilgili bölümün yer alacağı ilk günde Trakya’da Süt ve Süt Ürünleri Üretiminin Geleceği tartışılacak.Oturumun başkanlığını ise NKÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Mehmet DEMİRCİ yapacak.İlk günün açış konuşmalarını ise TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, ETB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa YARDIMCI yapacak.Ardından Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman ŞİMŞEK, TOBB Başkanı M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU, CHP Edirne Milletvekili Kemal DEĞİRMENDERELİ, AKP Edirne Milletvekili Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU, Edirne Valisi, Gökhan SÖZER ve son olarak katılmaları durumunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. M.Mehdi EKER birer konuşma yapacak ve ardından temeli atılacak olan Lisanslı depoculuk inşaatını alanına geçilerek burada temel atma töreni gerçekleşecek.Temel atma töreni sonrasında ise geçtiğimiz yıl faaliyete sokulan ancak resmi açılışı yapılmayan Türkiye’de tek olan Et ve Et Entegre tesislerinin açılışı Bakan Eker’e yaptırılacak.
Kongre hakkında açıklama yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, ETB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa YARDIMCI Süt ve süt ürünleri ile et ve et ürünleri ve hayvan hastalıkları konusunda faaliyetlerin anlatılacağı kongrede tüm üreticilerin davetli olduğunu ifade ederek “Bizlerin Tarım Bakanlığından Trakya için öncelikli taleplerimiz var.Lisanslı depoculuk konusunda da sayın bakanımıza temel attırma düşüncemiz var.Bizlim canlı hayvan borsamız bilindiği gibi Türkiye’de tek.Bu borsamızın açılışını da bakanımıza yaptırmayı düşünüyoruz”dedi.
Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Süt Üreticileri ile Et üreticilerinin kongreye destekleri olduğunu aktaran Yardımcı “bu birlikler bize her konuda her alanda destek olmuşlardır.Ancak bunu diğer kurumlarda yapmalı.Bu Trakya’da hayvancılığın geleceğine dair önemli bir kongre.Köy Koop’unda bu birliklerin arasında olması gerekir.Herkes bu kongrenin önemini bilsin,anlasın ve sahip çıksın” dedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30