banner137
banner25

Törenler

30 Ağustos Zafer bayramının 93’ncü yıl coşkusu Talatpaşa asfaltı üzerinde gerçekleşen törenlerle kutlandı.Törenler ilk olarak saat 09:45’te Atatürk anıtına çelenklerin sunulması ve saygı duruşu ile başladı.Edirne Valisi Dursun Ali Şahin,Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Garnizon komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı tarafından anıta sunulan çelenklerin ardından tören Vali Dursun Ali Şahin’in makamında il protokolünün bayram tebriklerini kabul etmesi ile devam etti.

Kabulün ardından törenlerin gerçekleşeceği Talatpaşa asfaltı üzerindeki tören alanına geçildi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin,Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Garnizon komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı’nın tören aracı üzerine binerek halkı ve törene katılan askeri birlikleri selamlaması ile devam eden törenlerde bu yıl bir ilk yaşandı.Talatpaşa asfaltı üzerinde dizili olan askeri birlikler ve katılanları selamlayan Vali Şahin tören arabasından inerek yaya bir şekilde vatandaşları selamladı.Aracın üzerinde yapılan selamlamanın aksine yaya olarak vatandaşlara “bayramınız kutlu olsun”diyen Vali Şahin’in bu davranışı halk tarafından olumlu bulunarak karlılık buldu.

Edirne Belediye Bandosunun yerini aldığı kutlama programında günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından kutlama mesajlarına geçildi.

Konuşmaların ardından Garnizon komutanlığına bağlı askeri birliklerin ve Jandarma Alay Komutanlığına ait araçların geçişi ile Talatpaşa asfaltındaki törenler son buldu.

Törenlere katılımın az olması eleştiri konusu olurken,sorunun törenlerin iptal edildiği söylentisi ile alakalı olduğu belirtildi.

Vali Dursun Ali Şahin tören sonrası yaptığı açıklamada tören programlarındaki iptal gerekçelerini aktardı ve ülkede yaşanan hadislerden dolayı bazı programların iptal edildiğini ifade etti.Vali Şahin halkı araçtan inerek selamlamasını ise “ben halkın arasında olmasını seviyorum.Ben halka yakın olayım diye böyle bir şey yaptım”dedi. 


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30