banner78
banner25

Toplu taşımaya whatsap denetimi!

Edirne’de Toplu Taşıma araçlarında son günlerde meydana gelen ve artan şikayetler üzerine Edirne Belediye Başkanlığı biz dizi uygulama başlattı.24 saat süreyle araç içinin merkez tarafından kameralarla görüntülenmesinin haricinde birde akıllı telefonlarla vatandaşların şikayetlerini ulaştırabileceği whatsap hattı oluşturuldu.

Edirne’de her gün 70 bin civarında kişinin kullandığı toplu taşıma araçlarının denetiminin vatandaşlar tarafından da yapılabilmesi için başlatılan“Çek gönder görelim Whatsapp’la çözelim” whatsap uygulamasıyla görülen her kusurlu hareket bu sayede vatandaş tarafından tespit edilip belirtilen numaraya gönderiliyor ve merkez çözüm aşamasında belgeli olarak şikayeti anında almış oluyor.

200’ün üzerinde aracın denetimini gerek iç kameralar sayesinde gerekse GPRS sistemi ile takip eden Edirne Toplu Ulaşım (ETUS) yöneticileri kurdukları 0 534 247 10 10 nolu telefon hattı ile akıllı telefonlar üzerinden şikayetleri anlık alabilecekler.

Türkiye’de ilk defa başlatılan bu uygulama ile daha önceleri yapılan şikayetlerin telefon veya yazılı olarak yapıldığını ancak belgeye dayalı sağlam bir kanıt olmadığını belirten ETUS Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Giyik “araçlarımızda 7-24 saat süreli kamera kayıtlarımız var.Kamera kayıtlarını incelemek ve izlemek zaman aldığından dolayı böyle bir uygulamaya geçmek istedik.Biz çalışanlar olarak bu uygulamadan memnunuz,daha şeffaf hale geldiğimiz için rahatız ve her şeye açığız.Gelen şikayetlerden dolayı karşılıklı mesajlardan dolayı gördüğümüz kadarı ile çok iyi giden bir sistem çıkardığımızı düşünüyorum.Tüm Türkiye’ye bunun uygulanmasını istiyorum.Çünkü bazı şikayetlerin aslı var astarı yok.Böyle bir uygulamada haklı haksız çok daha net bir şekilde ayırt ediliyor”dedi.

Yapılan bir uygulamada ise seyir halinde giden bir aracın sürücüsünün telefonla görüşmesi ve fotoğrafının çekilerek whatsap hattına gönderilmesi sonrasında şikayetin ne kadar hızlı sürede gerçekleştiği görüldü.

ETUS yönetimi ise sistemin tanıtımı ve anlatımı için kentin değişik noktalarında reklam panolarını kullanırken, araç içlerinde de vatandaşların bilgilenmesi için tanıtım broşürleri hazırlattı.

Vatandaşlar araç içinde sürücünün telefonla konuşması,fazla yolcu alması,durağa zamanında gelmemesi gibi bir çok konuyu aracın plakasını yazmak suretiyle 0 534 247 10 10 nolu telefon hattına ileterek denetim sisteminin açıkça bir parçası olmuş oluyorlar.

Sistemden haberi olan çok sayıda vatandaş uygulamayı olumlu bulurken,haberi olmayanlar ise reklam panolarından gördüklerini numarayı telefonlarına hemen kaydettiler.

Konu hakkında açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise toplu ulaşımın dünyanın her noktasında bir sorun olduğunu belirterek sıfır sorunun çok mümkün olmadığını ifade etti.Gürkan vatandaşın bu tür konularda denetimin içinde olması gerektiğini belirterek “Edirne’deki Toplu Ulaşım sistemine bizim talebimiz doğrultusunda bir whatsap hattı kurdurduk.Herkesin elinde bir akıllı telefon var.Vatandaşlar artık bize ulaşmalarının yanında artık şikayetlerini,eleştirilerini,taleplerini görüntülü olarak bu yolla anlık iletebilecekler.Çokta olumlu sonuçlar almaya başladık.Sistem yeni biliniyor ve tanınıyor. Önümüzdeki hafta üniversiteler açılıp öğrencilerin kentimize gelmeye başlaması ile whatsap hattı çok aktif bir şekilde kullanılacak ve sorunlara anlık çözümler üretme imkanımız olacak.Burada amacımız vatandaşın denetim etkinliğine doğrudan katılımını sağlamak”şeklinde konuştu.

 “Çek gönder görelim Whatsapp’la çözelim” uygulamasına takılan sürücülere en az 200 biletlik hak mahrumiyeti cezası veriliyor.




 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30