banner78
banner25

TOBB Başkanından Edirneli yorumu!
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Edirnelileri çok ilginç bir şekilde yorumlayarak Edirnelilerin birlik ve beraberlikten uzak olduğunu belirtti.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı başkanlığında gerçekleşen Ankara temaslarında bir araya gelen ve Edirneliler hakkındaki düşüncelerini salonda bulunan Edirneli Borsa üyeleri ve tüccarlarla paylaşan Başkan Hisarcıklıoğlu, Edirne’nin her konuda önünün açık olduğunu, ancak birlik ve baraberlik içinde olmadığı için kaybettiğini ifade etti.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ana binasında Edirne Ticaret Borsası üyeleri ile tüccar ve üreticileri kabul eden Hisarcıklıoğlu Edirne Ticaret Borsasından övgülerle bahsederek “Borsanız önder ve lider konumda olan borsalardan birisi”dedi.
Edirnelilerin birlik ve beraberlikten uzak olduğunu ifade eden Hisrcıklıoğlu “Edirne’nin önü açık.Edirne ve Edirneli inşallah birlikte hareket eder.Birlikte hareket etme kültürünü borsamızdan öğrenebilse Edirne çok daha farklı yerde olur”dedi.
Edirnelilerin zengin insanlardan oluştuğuna dikkat çeken Hisracıklıoğlu “Bizim Edirneli zengin.Zengin olduğu içinde ayrı bir Cumhuriyet gibi.Önemli olan ayrı bir Cumhuriyet değil bir ve beraber Cumhuriyet olabilmektir”dedi.
Öte yandan geçtiğimiz günlerde uygulamaya konulan ve yurt dışı giriş ve çıkışlara sınırlama getiren gümrük kısıtlamasına da Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı açıklık getirerek yaşanan süreci anlattı.Yurt dışına gidiş gelişlerde sınır kapılarındaki uygulamada aksaklık olduğunu gördüklerini ve araçların 4 defa giriş çıkış yapması gerektiğini ve bu işin bir ticaret yoluna dönüştüğünü gördüklerini ve fren yaptırdıklarını belirtti.
AK parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu’nun gelen tepkileri ve yaşan sıkıntıları Bakanlığa aktardığını ifade eden Bakan hayati Yazıcı “bize gelen talep üzerine durumu yeniden ele aldık ve gördük ki Edirneliler mağdur. Bizim Edirne’deki ve Trakya’daki vatandaşımız sırf deposunu doldursun diye Avrupa’ya gitmiyor.Avrupa’da akaryakıt fiyatlarına baktık.Gördük ki bunlar birbirine çok yakın.Bu yüzden kararnameyi değiştirerek AB ye sınır olan ülkelerde giriş çıkışlarda ki sınırlamayı kaldırdık”dedi.
 
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30